Треньорът на „Левски“ Стойчо Стоев готви изненада в стартовия състав за днешното дерби от 2 кръг на „А“ група срещу Литекс. Двубоят е днес от 21:00 часа, а наставникът на „сините“ вероятно ще пусне в стартовия състав Мигел Бедоя. Испанецът закъсня с лятната подготовка заради заболяване и не игра срещу „Ботев“ (Пловдив) преди седмица. Считаше се, че халфът още не е готов да започне мач в стартовия състав.
 
Срещата се очаква с интерес не само заради историята на сблъсъците между „Левски“ и Литекс, а и с това, че треньорите на двата тима – Стойчо Стоев и Люпко Петрович, са наказани за двубоя. „Сините“ имат сериозен проблем преди мача заради липсата на нападатели. Както е известно, жълтите карти на Атанас Курдов и Умар Диаби все още не са пристигнали. Аут заради контузии са Владислав Мисяк и Александър Александров. Точно преди мача проблем се появи и в състава на Литекс. Крилото Диого Виана скъса връзки на глезена по време на тренировка.
 
Хитър начин да мотивира играчите си за мача на „Герена“ е измислил Люпко Петрович. Доказаният сръбски специалист, който в предишния кръг изнесе лекция на шампиона Лудогорец, сега е обещал на играчите си да ги заведе в ресторант за сръбска скара при победа над „Левски“.
 
lit.jpg
7.jpg„Левски“ - Литекс
 
Днес от 21:00 часа по Диема Спорт
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Таско Тасков
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
„Левски“: Боян Йоргачевич, Роман Прохазка, Макс Карнер, Аймен Белаид, Веселин Минев, Георги Костадинов, Джереми де Нойер, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Борислав Цонев, Денис Махмудов
Контузени: Владислав Мисяк, Александър Александров
Наказан: Стойчо Стоев (треньор)
 
Литекс: Винисиус Баривиейра, Страхил Попов, Пламен Гълъбов, Рафаел Перес, Иван Горанов, Петрус Бумал, Кристиян Малинов, Данило Асприля, Хенри Рохас, Арсенио Нунеш, Бьорн Маарс Йонсен
Контузени: Илия Миланов, Александър Цветков, Кирил Десподов, Диото Виана
Наказан: Люпко Петрович (треньор)
 
Баланс в „А“ група: 44 мача, 19 победи за „Левски“, 14 равенства, 11 победи за Литекс, г.р. 66:49
 
ЛЮБОПИТНО
* Роман Прохазка ще изиграе своя мач № 50 за „Левски“ в „А“ група
* Литекс вкара поне един гол в последните си пет гостувания на „Герена“
* „Левски“ е вкарал поне един гол в последните си осем домакинства на Литекс
* „Сините“ не успяха да спечелят последните си два мача срещу „оранжевите“ на „Герена“
* „Литекс никога не е вкарвал повече от гола при гостуванията си на „Левски“
 
"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015