Левски направи 0:0 с втория в Румъния - Виторул, в контролна среща, играна на стадион "Мардан" в турския курорт Анталия. Това бе четвърта проверка за "сините" в южната ни съседка и първа, в която не успяват да се поздравят с успеха. В предните срещи тимът на Стойчо Стоев надделя над Тобол (2:0), Олександрия (3:2) и Поли (Тимишоара) (2:1).

Първата част на двубоя беше сравнително равностойна. Играта се водеше предимно в центъра на терена и футболистите на двата отбора трудно достигаха до голови ситуации. В самото начало Черна пробва шут от около 20 метра, но Боян Йоргачевич се намеси. В 14-ата минута настъпи разбъркване в наказателното поле на "сините", след което не последва сериозна опасност.

Най-доброто положение за гол за Левски дойде в 38-ата минута. Новото полълнение Франсис Нар беше изведен сам срещу стража на Виторул, преодоля го, но реши да подава към Божидар Краев, който ообаче изгуби топката от бранител на румънците.

Само две минути по-късно треньорът на Виторул Джика Хаджи изрази по бурен начин недоволството си от съдийско решение, за което бе изгонен на трибуните. Малко по-късно, след като страстите бяха охладени, той се върна отново на скамейката.  

В началото на второто полувреме Бурабия финтира няколко защитници на Виторул и стреля, но топката не намери целта. В 67-ата минута капитанът на "сините" Веселин Минев получи травма и беше заменен от Мики Орачев.

До края треньорите на двата отбора направиха много промени, които обаче не промениха особено ситуацията на терена. В крайна сметка двата тима не си отбелязаха голове и срещата завърши при нулево равенство.

ЛЕВСКИ - ВИТОРУЛ 0:0

ЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич, Александър Александров, Сашо Александров, Сърджан Лукин, Веселин Минев (67-Мики Орачев), Роман Прохазка, Радослав Цонев, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Франсис Нар, Мехди Бурабия (72-Станислав Иванов)

ВИТОРУЛ: 12.Тордай, 4.Филип, 5.Голон, 18.Марин, 20.Хаджи, 21.Боли, 22.Ганеа, 14.Никулица, 10.Чернат, 30.Лукас, 9.Русу

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: ПОДГОТОВКА И ТРАНСФЕРИ ЗИМА 2016

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016