БФС официално отказа да подпише споразумение за гледане на спора с "Левски" за отнетите точки в КАС (Спортен арбитражен съд). Това бе потвърдено с писмо от футболната ни централа до клуба от "Герена", съобщава Нова телевизия. Депешата е подписана от Борислав Попов, който изтъква няколко причини за отказа на БФС. Той обаче подчертава, че клубът, ако има желание, може да се жалва по случая директно в Лозана.

"Ръководството на БФС, въз основа на проведени консултации и представени правни становища, не намира за необходимо подписването на това споразумение", пише в отговора от БФС на запитването от страна на "Левски".

"Според написаното от БФС ПФК Левски е приел да спазва правилата, решенията и наредбите на българския футболен съюз. Правната възможност, ако клубът прецени това за необходимо, за директно обжалване на решение на Спортно-техническата комисия на БФС пред Спортния арбитражен съд в Лозана в установения за това срок произтича непосредствено от Устава на ФИФА, поради което не е необходимо допълнително споразумение за това", се казва още в писмото до Константин Баждеков.