Левски приема Пирин в мач от петия кръг на efbet Лигата, който ще започне в 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“. За днешния двубой треньорът на „сините“ Станимир Стоилов ще направи няколко промени.

Очаква се той да се откаже от тактическата схема 3-4-3, която донесе успехите в Лигата на конференциите през това лято. За мача с „орлетата“ Мъри ще върне в употреба любимата си постройка 4-2-3-1.

Ще има промени и в стартовите 11, като те ща са поне четири. Почивка ще получат Жереми Петрис и Хосе Кордоба. Първият ще бъде заменен от Патрик-Габриел Галчев, а позицията на панамеца в отбраната ще бъде заета с връщането в задни позиции на Цунами и прибирането в центъра на отбраната на Сонко Сундберг и Килиан ван дер Каап. Адриан Краев ще заеме мястото на Георги Миланов в халфовата линия, а Марин Петков ще играе вместо Роналдо.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Пирин ще бъде на „Герена“ без централен нападател заради контузията на Преслав Йорданов. Станислав Костов също е с травма. Заради наказание срещата пропуска защитникът Юлиан Попев. Капитанът Николай Бодуров също няма да играе, тъй като лекува контузия.

 

PFC Levski SofiaЛЕВСКИ – ПИРИНOFK Pirin Blagoevgrad

Днес от 20:00 часа по Диема Спорт
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Станислав Тодоров

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Михайлов, Галчев, Сундберг, Ван дер Каап, Цунами, Краев, Кръстев, Стефанов, М. Петков, Уелтън, Бари
Контузени: няма
Наказани: няма

Пирин: Я. Георгиев, Дюлгеров, Ил. Костов, Занев, Хубчев, Станоев, Бенгюзов, Такахаши, Анд. Йорданов, К. Василев, Смоленски
Контузени: Бодуров, Ст. Костов, Пр. Йорданов
Наказан: Попев

Баланс: 61 мача, 41 победи за Левски, 11 равенства, 9 победи за Пирин, г.р. 120:38 за Левски

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК