Левски ще смени трансферната си политика, след като опитите да бъдат привлечени евтини варианти удариха на камък. При последния случай футболист, с който „сините“ се бяха разбрали, заявил, че отива в Турция заради по-голяма заплата.

Опитите на хората от „Герена“ да бъде намерен централен защитник със силен ляв крак, който да е свободен агент, са се оказали безрезултатни. Затова ръководството на клуба вече е готово да плати трансферна сума за футболист, който да наследи продадения на Норич Хосе Кордоба.

Левски разполага само с двама централни защитници – Келиан ван дер Каап и Кристиан Димитров, а треньорът Станислав Генчев налага стил с трима в отбрана. Заради това Цунами беше преквалифициран. Опции са и младите Борислав Рупанов и Виктор Любенов, както и новото попълнение Клемент Икена, който обаче беше взет за дефанзивен халф.

Проблем пред „сините“ в дефанзивен план се очертава заради ситуацията с Келиан ван дер Каап. Нидерландецът беше под въпрос за мача с Ботев Враца (4:0 в петък), но взе участие. Той обаче беше заменен в 70-ата минута заради нови болки в аддукторите.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025