“Левски” сложи край на черната си серия от четири мача без победа. “Сините” надвиха ФК Краснодар с 1:0 в контролна среща в Анталия след гол на Орлин Старокин. На турска земя родният гранд записа поражения с по 1:2 от Таврия и Стяуа и направи равенства – 1:1 с Рубин (Казан) и Заря (Луганск). Единственият успех за отбора беше в първия им спаринг с аматьорския Агия Напа (9:0) в Кипър. Двубоят днес беше изгледан от шефовете Иво Тонев и Георги Иванов.  

Треньорът на “Левски” Николай Костов направи няколко промени в състава и не ползва дошлия на проби Али Матлути. Извън групата останаха болните от грип Христо Йовов и Дарко Тасевски. На вратата застана Божидар Митрев, който също изкара сериозна настинка. В защита Костов заложи на Александър Башлиев, Йордан Милиев, Иво Иванов и Нуно Пинто. Средата на терена беше за Сержиньо Грийн и Владимир Гаджев, а по крилата действаха Даниел Младенов и Орлин Старокин, който беше изтеглен в халфовата линия. На единствения нападател Иван Цветков помагаше Симеон Райков.

Интересен беше сблъсъкът на “сините” с бившия им треньор Славолюб Муслин, който води деветия от последния руски шампионат ФК Краснодар. Той не ползва в стартовия състав бившия играч на “Левски” Жоазиньо и игралия няколко сезона в Черноморец Марсио Нуньо. Като цяло сръбският специалист пусна експериментален състав.

Първото полувреме беше равностойно с атаки на двата отбора. Първото чисто положение за българите беше в 3-ата минута, когато Сержиньо Грийн удари греда след центриране от корнер на Райков. В 20-ата минута руснаците имаха положение - Шипицин беше изведен очи в очи с Митрев, но стреля в тялото му. В 39-ата минута младият Башлиев стреля опасно след центриране от корнер, но в аут. Минута преди почивката Грийн имаше шанс да открие резултата, но от 2 метра с глава би над вратата.

На почивката Николай Костов пусна в игра Дъсти Мюлдер и Тони Калво. Испанецът започна много активно и малко след това стреля опасно. В 50-ата минута той центрира, защитник не успя да изчисти добре и Орлин Старокин от въздуха откри резултата.

В 67-ата Муслин смени почти целия си състав, а на терена се появиха Жоазиньо и Марсио Нуньо. Именно Нуньо имаше шанс да отбележи пет по-късно след хубав пас на Мусусиан, но слабият му удар мина покрай вратата.

Отново Нуньо стреля опасно в 80-ата минута, но Иво Иванов изби от голлинията. Три минути след това и Йордан Милиев иззе ролята на вратаря и изби шут на Гулишев. Веднага след това Дринчич удари греда. В оставащите две минути до края на мача защитата на “Левски” се справи с натиска на съперника и удържа победата. 

Мачът по минути тук

“ЛЕВСКИ” – ФК КРАСНОДАР 1:0
1:0 Орлин Старокин (50)

“Левски”: 24.Божидар Митрев, 20.Александър Башлиев (46 - Дъсти Мюлдер), 55.Йордан Милиев, 5.Иво Иванов, 28.Нуно Пинто, 3.Сержиньо Грийн, 6.Орлин Старокин, 45.Владимир Гаджев, 17.Даниел Младенов, 11.Симеон Райков (65 - Антонио Вутов), 19.Иван Цветков (46 - Тони Калво)
Резерви: 23.Пламен Илиев, 2.Дъсти Мюлдер, 26.Христо Попадийн, 8.Тони Калво, 30.Антонио Вутов, 25.Борислав Цонев, 15.Али Матлути

ФК Краснодар: 29.Ревишвили, 2.Марков, 15.Вранеш, 3.Рябов, 19.Шляков, 6.Кульчий, 25.Шипицин, 4.Чуперка, 14.Татарчук, 17.Марцваладзе, 9.Пикущак
Резерви: 1.Горонов, 24.Мартинович, 26.Тубич, 5.Анджелкович, 33.Амисуашвили, 8.Марсио Нуньо, 18.Дринчич, 20.Гулишев, 21.Самсонов, 22.Жоазиньо, 10.Мусисиян, 7.Ламбарски

Турция, Анталия
Жълти картони: Калво (Л), Вранеш, Чуперка (К)