Полският Лех проявява интерес към халфа на “Левски” Тони Калво. 25-годишният испанец е бил наблюдаван от помощник-треньора на тима от Познан Мариуш Румак по време на контролата със Заря (Луганск) в неделя (1:1), пише “Пжеглад Спортови”.

Треньорът на Лех Хосе Мария Бакеро е добре запознат с качествата на Калво. Както е известно, халфът е юноша на Барселона, където Бакеро бе част от “Дрийм тийм”-а на Йохан Кройф в началото на 90-те години.

Според информацията на полското издание, Лех ще опита да вземе Тони Калво през лятото, когато испанецът става свободен агент. В тима от Познан от миналото лято играе българският младежки национал Александър Тонев.

След края на есенния полусезон “Левски” опита да се отърве от услугите на Тони Калво. Испанецът взима една от най-високите заплати на “Герена”, но през първата част на сезона не се представи много успешно. През декември дори имаше информации, че Калво е подписал с кипърския АЕЛ (Лимасол). Трансфер обаче не се състоя и по всичко личи, че на него ще се разчита през пролетта. А и крилото за момента се представя най-силно от всички играчи на "Левски" в подготвителния период и се утвърди като един от лидерите на тима.