Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев и спортният директор на тима Георги Иванов-Гонзо спасиха клуба от продажбата на двама от основните играчи. Става въпрос за втория капитан Владимир Гаджев и македонския национал Дарко Тасевски. Шефовете от "Герена" са имали тежки преговори със собственика на клуба Тодор Батков през последните седмици. Причината за това е, че президентът е бил склонен и дори желаел да продаде двете звезди на отбора още през зимата.

Оферти към тях са пристигнали от Китай, Израел и Германия и били приети от Батков, но двамата директори на "сините" били категорично против. Тонев и Гонзо убеждавали по всякакъв начин босът, че това ще бъде пагубно за "Левски" в момента, пише "7 дни спорт". Не е тайна, че на "Герена" имат финансови проблеми и че влизането на пари в касата от трансферите са добре дошли, но раздялата с двамата основни халфове ще създаде и огромни проблеми. Гаджев и Тасевски заедно с Христо Йовов са лидерите на "сините", а и те са футболистите, които връзват играта в центъра на терена. Точно там е силата на "Левски" и липсата им може да има катастрофален ефект по амбициите на тима за този сезон.

Наставникът Николай Костов също е много против продажбата на двамата през зимата. Спецът налага схема на игра с един опорен халф в лицето на Гаджев и четирима пред него, като единият в средата е македонецът. Целта и идеята на Костов е "Левски" да играе с дълго владеене на топката и бързи и къси разигравания в центъра на терена, където играят и двамата. Шефовете на "сините" са обещали на Батков, както и на футболистите, че при задоволяваща клуба и тях самите оферта през лятото ще бъдат пуснати в чуждестранни тимове.