Левски загуби визитата си на Локомотив (Пловдив) с 0:1. С това пораженията в първенството от началото на сезона станаха 11. Историята помни само един шампионат, в който "сините" са допускали повече поражения, показва справка на "Мач Телеграф". Това става в юбилейната 2014 година, когато клубът навърши 100 години.

Тогава се получи и известна символика между рождената година на Левски и показателите му за първенството. Тимът записа 19 победи и 14 загуби. Въпросните 14 поражения като бройка засега са абсолютен рекорд. Като процент поражения обаче настоящата компания е най-лошата. "Сините" загубиха 11 от общо 25 изиграни дотук, което означава, че са паднали в 44% от двубоите си.

До края на шампионата Левски все пак има шанс поне чисто статистически да измие малко срама, защото ще играе във втората осмица. А там няма да се среща повече с най-добрите отбори в efbet Лига и ще има по-голяма възможност загубите най-после да секнат. Антирекордът от общо 14 обаче още може да бъде достигнат.

Друго отчайващо "постижение" обаче едва ли ще бъде избегнато. А именно Левски за първи път в историята си да запише сезон с повече загуби, отколкото победи.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството