ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Левски надви Ботев (Пловдив) с минималното 1:0 на стадион "Георги Аспарухов" в едно от дербитата на 13-ия кръг на efbet Лига. Илиян Стефанов (22) донесе трите точки за "сините", които се изкачиха на трето място във временното класиране, на точка зад ЦСКА и на две след ЦСКА 1948

„Сините“ изтърпяват наказание след мача с ЦСКА (2:0) преди паузата за национални отбори, поради което Сектор „А“ остана затворен. Те натиснаха от самото начало и доминираха през първата част. Още в 3-тата минута след добро взаимодействие между Илиян Стефанов и Ивелин Попов вторият се озова на добра позиция, но се засуети и топката бе изчистена. Попето падна на терена и изпитваше болка, но успя да продължи мача. Малко след това Хосе Кордоба засече с глава центриране от пряк свободен удар, но прати топката покрай вратата.

В 11-ата минута Ивелин Попов подаде към Филип Кръстев, който стреля. След рикошет топката излезе в корнер, а след него Цунами стреля с глава, но над целта. Натискът на "сините" продължи и в 22-ата минута те поведоха с гол на Илиян Стефанов, който получи топката от Роналдо и от близка дистанция я прати във вратата за 1:0.

След гола темпото на игра спадна, макар че футболистите на Мъри Стоилов владееха повече топката. В добавеното време на първата част Уелтън тръгна на пробив през центъра и беше препънат в близост до наказателното поле. Топката отиде в краката на Ивелин Попов, който за момент спря, защото си мислеше, че ще бъде отсъден фал, но съдията даде авантаж. Попето продължи да играе и подаде към Роналдо, който пусна Уелтън, но той не бе точен в завършващия удар.

На почивката Станимир Стоилов направи една смяна в своя състав и официален дебют със синята фланелка направи Абдулахи Шеху, който се появи на терена на мястото на Жереми Петрис.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката 56-ата минута Левски пропусна страхотен шанс да удвои преднината си. Илиян Стефанов беше изваден на десния фланг, напредна и намери Ивелин Попов в наказателното поле. Той стреля от движение, но Пунчец блокира. При последвалия корнер „сините“ имаха нов много добър шанс. Илиян Стефанов отклони с глава на първа греда, а Цунами се опита да довкара, но не намери целта.

В 64-ата минута Николай Минков се възползва от грешка на „сините“ и вкара красив гол за гостите, но той не бе зачетен заради нарушение в хода на атаката. Цунами се размина с топката, подпрян с ръка от Елвис Ману, след което падна на тревата. Топката стигна до Николай Минков, който направи една-две крачки и с мощен шут от границата на наказателното поле матира Пламен Андреев, вкарвайки в горния ляв ъгъл. Главният съдия Станимир Тренчев първоначално зачете гола, но след преглед с ВАР отсъди нарушение на Елвис Ману и отмени попадението.

В 75-ата минута Уелтън беше изведен сам срещу Ханкич, който спаси неговия удар по земя. Илиян Стефанов за малко да стигне до топката, но падна на земята и поиска дузпа, а получи жълт картон за симулация.

Антоан Бароан пробва късмета си с удар от далечно разстояние в 81-ата минута, но прати топката над напречната греда. Четири минути по-късно Уелтън получи отляво, навлезе към центъра и пробва техничен удар, а Ханкич спаси, както направи и след удар на Марин Петков секунди по-късно.

В последната минута Шеху беше изведен зад защитата на Ботев Пловдив. Беше отсъдена засада, а дебютантът хвана топката в ръка. Това явно ядоса вратаря Ханкич, който го изблъска без топка. Станимир Тренчев прецени, че ще покаже жълт картон и за двамата. ВАР пък запази мълчание за евентуален червен картон за удар без топка, при спряла игра.  

В добавеното време на мача двата отбора получиха два страхотни шанса да отбележат от фалове. Първо Уелтън беше фаулиран на сантиметри пред наказателното поле. Кръстев стреля, но неточно. В заключителните секунди Антоан Бароан беше съборен около дъгата на пеналта на Левски. Ботев обаче не успя също да се възползва от прекия свободен удар. Получи се рикошет и топката излезе в аут.

След осмия си успех за сезона Левски събра 24 точки и излезе на трета позиция. Ботев (Пловдив) е 13-и с 10 точки.

ЛЕВСКИ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 1:0
1:0 Илиян Стефанов (22)

Най-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
3 - Ивелин Попов се озова на добра позиция, но се засуети и нито отправи удар към вратата на Хидайет Ханкич, нито намери своя съотборник, а топката беше изчистена. Попов падна на терена и изпитваше болка, но успя да продължи мача.
5 - Хосе Кордоба засече с глава центриране от пряк свободен удар, но топката премина покрай вратата.
11 - Удар на Филип Кръстев от границата на наказателното поле, топката рикошира в крака на защитник и направи коварна парабола, която притесни Ханкич, но за късмет на стража, кълбото излезе в аут.
12 - След центрирането от корнера Цунами стреля с глава, но над целта.
21 - ГОООЛ за Левски! Роналдо получи на десния фланг и центрира, а Илиян Стефанов изпревари защитник и от близко разстояние прати топката в мрежата зад Ханкич за 1:0.
31 - Уелтън пробва късмета си с удар извън наказателното поле, но прати топката над вратата.
37 - Жереми Петрис нахлу отдясно в наказателното поле и пусна прострелно центриране и никой от съотборниците му не успя да засече топката.
38 - Мертенс отправи техничен диагонален изстрел от линията на пеналтерията и не намери целта.
41 - Уелтън напредна опасно в наказателното поле, но шутира над вратата.
45+1 - Край на първата част!
.............................................................
46 - Начало на второто полувреме.
48 -  Уелтън получи с гръб към вратата на границата на наказателното поле, завъртя се и шутира неточно.
56 - Илиян Стефанов беше изваден на десния фланг, напредна и намери Ивелин Попов, който отправи удар от движение, но Пунчец изби в корнер.
57 - След центриране от корнер Илиян Стефанов отклони с глава на първа греда, а Цунами се опита да довкара, но не намери целта.
62 - Мохамед Брахимия преодоля Шеху и отправи опасен удар, който премина близко до левия страничен стълб на вратата на Пламен Андреев.
64 - Съдията Станимир Тренчев се консултира с ВАР и не зачете гол на Николай Минков заради нарушение на Антоан Бароан срещу Цунами.
75 - Уелтън беше изведен сам срещу Ханкич, който отрази удара по земя, а Илиян Стефанов за малко да стигне до топката за добавка, но се хвърли на земята и поиска дузпа, получавайки в крайна сметка жълт картон за симулация.
81 - Антоан Бароан пробва късмета си с удар от далечно разстояние, но прати топката над напречната греда.
85 - Ханкич спаси точен удар на Уелтън.
86 - Удар на Марин Петков е отразен от Ханкич.
90+5 - Край на мача! Левски надви Ботев (Пловдив) с 1:0 и излезе трети във временното класиране.

Стартови състави:
Левски: 1. Пламен Андреев - К, 2. Жереми Петрис (4612. Абдулахи Шеху ), 6. Цунами, 7. Георги Миланов (688. Адриан Краев ), 10. Ивелин Попов (7688. Марин Петков), 14. Илиян Стефанов (885. Келиан ван дер Каап), 17. Уелтън, 18. Роналдо, 23. Ноа Сундберг, 30. Филип Кръстев, 33. Хосе Кордоба
Резерви: 13. Николай Михайлов, 5. Келиан ван дер Каап, 8. Адриан Андреев, 12. Абдулахи Шеху, 22. Патрик-Габриел Галчев, 27. Асен Митков, 88. Марин Петков
Треньор: Станимир Стоилов

Ботев (Пловдив): 13. Хидайет Ханкич, 2. Рой Херман (5817. Николай Минков), 3. Па Конате (5823. Димитър Тонев), 4. Виктор Генев – К (789. Мартин Секулич ), 6. Дилан Мертенс (467. Мохамед Брахими), 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан , 18. Самюел Супрайен, 22. Реда Рабей , 28. Елвис Ману, 44. Роберто Пунчец
Резерви: 1. Георги Аргилашки, 7. Мохамед Брахими, 9. Мартин Секулич, 17. Николай Минков, 21. Точукву Ннади, 23. Димитър Тонев, 24. Джаспър Хертъм
Треньор: Желко Копич

Стадион: "Георги Аспарухов", София
Съдия: Станимир Тренчев

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК