ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Левски започва участието си в плейофите на efbet Лига с гостуване на ЦСКА 1948 в понеделник. Максималната цел, която „сините“ може да преследват в решителната част от шампионата е третото място.

Предвид петте точки изоставане от ЦСКА 1948, това е трудно постижима задача за тима на Елин Топузаков. Още повече, че в редовния сезон Левски записа неубедителни резултати срещу отборите от първата шестица.

Историята също не е на страната на Левски. Само в три от досегашните си девет участия в плейофи тимът е завършил на по-високо място от това, с което е започнал втора фаза. Още повече, тимът от „Герена“ никога не е завършвал трети, преследвайки това място от задна позиция.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

„Сините“ завършиха с бронзовите медали през 2017, 2018 и 2019 г. В последните два случая Левски започна плейофите трети и финишира на същата позиция. През 2017 г. тимът дори загуби една позиция, тъй като завърши редовния сезон на второ място.

Трите случая, в които „сините“ финишириха сезона с по-предно място, от това, с което започнаха плейофите, са през 2014, 2021 и 2022 г. И трите пъти отборът завърши извън челната тройка. Особено първите два от тях са кошмарни.

През сезон 2013/14 имаше първа седмица и в нея Левски се придвижи до петото място, но това едва ли е зарадвало феновете навръх 100-годишния юбилей на клуба. През сезон 2020/21 беше регистрирано най-слабото класиране в историята – осмо място, като преди плейофите тимът беше девети.

През миналия сезон отборът от „Герена“ във финалната фаза успя да се изкачи от пето до четвърто място, но тогава акцентът беше спечелената купа на България.

Сега Левски е длъжен да запази поне четвъртото място, ако не успее да се пребори за бронза. Предвид финала за купата на България между Лудогорец и ЦСКА 1948, четвъртата позиция може да гарантира шанс за достигане до евротурнирите през бараж със седмия в крайното класиране след плейофите.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!