БЛИЦ пита: Кого подкрепяте във войната на "Герена"? 

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Феновете на Левски изживяват поредните изключително притеснителни дни, свързани с любимия клуб. Днес се очаква любимецът на публиката на „сините“ Станимир Стоилов да обяви, че напуска. БЛИЦ първи написа за наближаването на подобен ход на 4 април, а вчера категорично съобщихме, че Мъри ще обяви, че си тръгва след днешния домакински мач срещу Локомотив (София) и ще направи шокиращи разкрития.

Така запалянковците на Левски са изправени пред най-ужасното си дежавю. За втори път в рамките на 15 години Станимир Стоилов ще напусне треньорския пост на „Герена“ след мач с Локомотив (София) и предстоящ след седмица двубой с ЦСКА. На 8 май 2008 г. тогавашният собственик на „сините“ Тодор Батков освободи Станимир Стоилов от треньорския пост и Наско Сираков от директорската му позиция в клуба, след като отборът отстъпи на „червено-черните“ с 0:1 и броени дни по-късно Велислав Вуцов изведе Левски във вечното дерби (1:1).

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Последва повече от десетилетие на пропадане за Левски. Хиляди фенове се надяваха Мъри да се върне на "Герена" и отново да започне да пише синята приказка. На 1 септември 2021 г. това стана факт. Станимир Стоилов застана начело на тима, а само няколко месеца по-късно първата глава от новата приказка беше завършена триумфално. "Сините" спечелиха купата на България и то след победа над най-големия си съперник на финала - 1:0 срещу ЦСКА на 15 май 2022 г.

Сега Станимир Стоилов ще си тръгне независимо от резултата на двубоя с Локомотив (София), а след по-малко от седмица предстои дербито с "армейците". Мъри обеща да говори по темата за напускането си едва след края на днешния мач. От вчера е ясно, че фенове на Левски ще се съберат още сутринта на стадион „Георги Аспарухов“, за да посетят сутрешната тренировка и да опитат да накарат Мъри да остане.

Другият любопитен акцент на днешния мач между Левски и Локомотив (София) е фактът, че начело на гостите е Станислав Генчев. Именно той е спряган като основен вариант за наследник на Стоилов на „Герена“. 42-годишният специалист коментира в навечерието на двубоя, че той е треньор на „железничарите“ и не е търсен от ръководството на „сините“ да му бъде предлагана работа в Левски.

Един от най-активните фенклубове на „сините“ – „Синя Зона Б-18“, призова Станимир Стоилов да поиска да получи акциите от Наско Сираков. Самият Мъри вчера обяви, че никога не е искал да бъде акционер на „Герена“ и дори е отказал предложение на Константин Папазов да вземе акциите на Левски преди 2-3 години.

ЛЕВСКИ – ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ)

Днес от 20:00 часа по Диема Спорт
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Волен Чинков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Андреев, Петрис, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами, Краев, Кръстев, Ел Джемили, Попов, Велтон, Рикардиньо
Контузени: Стефанов, Бари
Наказани: Чандъров, Сундберг

Локомотив (София): Гей, Матеус, Малембана, Диас, Ненов, Милошев, Кацаров, Найденов, Вутов, Ст. Костов, Бакалов
Контузен: Каду
Наказани: няма

Баланс: 129 мача, 74 победи за Левски, 29 равенства, 26 победи за Локомотив (София), г.р. 230:118 за Левски

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК