Ръководството на “Левски” извъртя номер на журналисти и фенове. Клубът насрочи за днес пресконференция, на която трябваше да обяви името на новия си спонсор. Както е известно, със съдействието на Бойко Борисов банка ще стане генерален спонсор на “сините”. Тодор Батков също потвърди новината с думите: “Постоянно се пише, че банката, която ще влиза в “Левски”, е руска (б.р. - Внешторгбанк). Никога не съм казвал, че е руска”.

В крайна сметка при невиждан медиен интерес днес по обяд на "Герена" изпълнителният директор по финансовите въпроси Константин Баждеков представи договор за сътрудничество с веригата болници “Аджъ Бадем”. За преговорите между турците и родния гранд БЛИЦ писа първи още преди четири месеца.

Предполагаше се, че на събитието ще присъстват собственикът Тодор Батков, изпълнителният директор Иво Тонев, както и спортният директор Георги Иванов-Гонзо, но никой от тях не се появи. Клубът беше представен от Христо Йовов и Божидар Митрев.

"Искаме да представим турския холдинг "Аджъ Бадем". Договорът е за 4 години, много сме доволни. Болницата изцяло ще поема разходите за здравното обслужване на първия отбор. Средно годишно "Левски" харчи около 120 000 лева за медицинско обслужване. Така че спонсорството в случая е за около 500 000 лева. Ние единствено ще си заплащаме пътуването до Истанбул", заяви Баждеков.

"Аджъ Бадем" работи с грандовете от турския шампионат, както и клубове от ранга на Атлетико (Мадрид), Цървена звезда, Партизан, националния отбор на Македония и много други. Преди месеци контракт с въпросната болница подписа и Локомотив (Пловдив), а утре същото ще стори и ЦСКА.