Литекс си осигури поредното ново попълнение. 28-годишният бразилски нападател Марсело Никасио подписа договор с "оранжевите", информираха от пресслужбата на шампионите.

Играчът идва от елитния местен тим Сеара, където за 59 мача е отбелязал 24 гола. Роденият на 5 януари 1983 година Никасио е юноша на Баия, след което е играл в гръцкия Шкода (Ксанти), както и в няколко отбора от родината си, сред които Атлетико (Минейро), Форталеза, Фигуерензе и други.

От Ловеч също така информираха, че са финализирали трансферите на Галин Иванов и Томи Костадинов. Двамата са поредните нови футболисти в зимната селекция на "оранжевите", чиято бройка вече е пет. Преди дни с Литекс парафираха левият бек от Миньор (Перник) Васил Божиков и вратарят на Черно море Илко Пиргов. Очаква се и Росен Колев от състава на "моряците" да парафира с клуба от Ловеч.

Ръководството на Литекс обяви и имената на сигурните напускащи. Виничиус Баривиейра се прибира в бразилския Атлетико (Паранензе). Тръгва си също и младият вратар Владислав Митев. Тимът се отказа от услугите на още четирима чужденци - Селио Кодо, Деян Джерманович, Роберт Флорес и Ненем. Последният игра като преотстъпен в "Ботев" (Враца).