Литекс победи Лудогорец с 2:0 в дербито на първия кръг на новия сезон в "А" група. Данило Асприля (26) и Диого Виана (86) донесоха успеха на "оранжевите", които можеха да спечелят с още по-изразителен резултат. Головете бяха наистина впечатляващи. Асприля мина като слаломист в стил Алберто Томба между падащите противници на Лудогорец, които се опитваха да го спрат с шпагати. Не успяха и нападателят заби топката във вратата на Владислав Стоянов в 26-ата минута. В 86-ата Диого Виана изстреля снаряд и препарира стража още веднъж.

Съдията Станислав Тодоров се престара с картоните, а не видя дузпата, която трябваше да отсъди за блъскането на Моци срещу Бьорн Маарс Йонсен в 55-ата минута. Малко по-късно обаче реферът побърза да изгони Люпко Петрович от скамейката заради бурна реакция. А в края на мача голмайсторът Виана бе изгонен за втори жълт и съответно червен картон, след като съблече фланелката си при второто попадение.

Така Лудогорец се оказа в задъдена улица. В рамките на няколко дни тимът падна от Милсами с 0:1 в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, а снощи направи фалстарт и в първенството.



БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015