Предложение за договор с Локомотив (Пловдив) получи африканецът Саканоко Басалия. 48 часа бяха достатъчни на нападателя от Андерлехт да впечатли треньора Христо Бонев-Зума.

Саканоко от Кот д`Ивоар става поредното ново попълнение в интернационалната команда на президента Коко Динев. На "Лаута" вече си имат няколко французи, бразилец, унгарец и сенегалец. Голяма част от новодошлите ще играят първия си официален мач в събота срещу Видима-Раковски в Севлиево.

65-минутна тренировка и възстановяване направиха вчера играчите на Локо. Заниманието пропусна единствено контузеният халф Красен Трифонов, пише "7 дни спорт". "Смърфовете" тренират днес сутринта, Бонев определя групата на 18-те и тимът заминава за Севлиево. Надеждите на "Лаута" са, че отборът ще успее да се справи с новака Видима и ще започне сезона с победа като гост. Локо (Пд) е един от отборите в "А" група с най-силна селекция през този сезон.

Междувременно агитката на Локо даде оригинално име на прясно ремонтираната трибуна на "Лаута", където ще сядат ултрасите на тима. Секторът вече ще се казва "Трибуна Бесика". Името идва от древното тракийско племе беси, прочуто с войнствения си нрав и обитавало земите около Пловдив. /БЛИЦ