Три дни преди първия си двубой от първенството футболистите на Локомотив (Пловдив) проведоха двустранна игра. "Смърфовете" спретнаха интересно мачле на централния терен на "Лаута", което се игра в две полувремена от по 30 минути. Срещата протече под зоркия поглед на Христо Бонев, като освен да бистри титулярите за гостуването в Севлиево, Зума успя да се справи почти без грешка и със задълженията си на съдия.

Двустранната игра замести от части пропадналата заради лошото време в понеделник контрола с Марица. Днес футболистите бяха разделени на "червен" и "бял" отбор. В крайна сметка срещата завърши с победата за "червените" с 4:2. Най-много овации обра новият френски нападател Базил Де Карвальо. Острието заби хеттрик и се понрави на около 200 зрители, дошли да видят любимците си.

На трибуните бе седнал и шефът на Локо Пд Коко Динев, който изгледа тренировката и аплодираше всяко добро изпълнение на терена.

Карвальо се разписа на два пъти още в началото, завършвайки по майсторски начин подавания на Родригес и Керчев. Конкурентът му за място на върха на атаката - котдивоарецът Саканоко, върна един гол след асистенция на Здравко Лазаров. През втората част Де Карвальо вкара третия си гол след индивидуална акция.

По-късно Аргиров засече с глава центриране на Дани Кики и намали. Крайното 4:2 оформи Лазаров от дузпа, пише "Гонг". Любопитното в случая бе, че след като Електричката реализира, Бонев накара Ерош и Златински също да стрелят от бялата точка, като и двамата не сгрешиха.

Зума използва огледална схема на игра, като и двата отбора действаха в условния вариант 4-2-3-1. За "червените" през първото полувреме играха: вратар - Флориан Лучини, от дясно на ляво в защита - Джереми Родригес, Костадин Гаджалов, Юнес Бенжелюн и брат му Самир. Като опорни халфове - Том и Христо Златински, а пред тях - Мартин Керчев. По левия фланг - Дани Кики, отдясно - Драги Коцев, а на върха на атаката бе Базил Де Карвальо.

За "белите" редът на играчите бе следният: Кирил Акалски на вратата, в защита - Емил Аргиров, Валери Георгиев, Цветан Йотов и Мартин Кавдански, опорни - Николай Чипев и Габор Ерош, пред тях - Георги Петров, отляво - Здравко Лазаров, дясно - Рангел Абушев и напред - Саканоко.

През втората част отборите си смениха Самир Бенжелюн и Мартин Кавдански, Керчев и Габор Ерош, Дани Кики и Лазаров. Акалски премина в тима на "червените", Ставрев застана на вратата на "белите", а Лучини излезе от игра.

Отстрани на терена обиколки въртяха Пламен Крачунов и Ивайло Герджиков. Двамата не се появиха в игра. /БЛИЦ