Локомотив (София) и ЦСКА уредиха контрола, която ще се играе извън столицата. Проверката е насрочена за 20 януари в Сандански при завръщането на „армейците” от лагера им в гръцкия град Ксанти. Те ще останат за кратко в Сандански, за да изиграят приятелската среща.

Предварителната програма за зимната подготовка на Локомотив Сф включва тренировки до събота в София. Неделята ще е почивен ден за „столичните железничари“, а в понеделник (13 януари) в 09:30 часа отборът ще отпътува за Сандански, където ще се проведе и първият подготвителен лагер на локомотивци до 25 януари. За тази първа част от са предвидени да се изиграят и две контролни срещи – на 20 януари срещу ЦСКА и на 25 януари срещу Вихрен (Сандански), като часовете и местата на мачовете ще бъдат обявени допълнително. След това отборът се прибира в София и ще има ден почивка.

Локомотивци ще останат в столицата от 27 януари до 3 февруари, като за това време предварително са договорени две контроли - на 29 януари от 14:00 часа в Сливница срещу местния Сливнишки герой, а на 2 февруари „червено-черните“ ще посрещнат „Ботев” (Враца), като мачът е плануван за 14:00 часа на стадион „Локомотив“. Следва ден почивка за тима, след което на 4 февруари рано сутринта отборът на Локомотив (Сф) ще се отправи с клубния автобус за Истанбул, откъдето с вътрешните авиолинии ще лети до Анталия за втората част от подготовката. Локомотивци ще тренират и играят мачове на турска земя до 15 февруари, когато по обратния път се прибират в София. По време на този лагер Локомотив Сф ще има четири контролни срещи, като за датите 6 и 9 февруари все още се договарят противници, а на 12 и 14 февруари „червено-черните“ ще премерят последователно сили с чешките Млада Болеслав и Бърно, като часовете и местата на срещите ще бъдат обявени допълнително.

Това е предварителният план за подготовката на тима, като разбира се ръководството на ПФК Локомотив София си запазва правото на промени в тренировъчната програма на отбора.