Локомотив (София) спечели по драматичен начин с 3:2 домакинството си на Спартак (Варна) от осмия кръг на Еfbet Лига. Това беше първи мач за "железничари" на осветление на клубния им стадион.

Избраниците на Станислав Генчев на два пъти повеждаха, но гостите от Варна изравняваха. Чак в 12-ата минута на добавеното време Димитър Митков отбеляза от дузпа втория си гол в мача и срещата приключи 3:2.

За домакините се разписа и Антонио Вутов със страхотно попадение малко преди почивката. 

Точни за "соколите" при дебюта на новия им треньор Тодор Киселичков бяха Румен Руменов и Божидар Васев.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Мачът ще се запомни с доста дискусионното съдийство на дебютиралия в Efbet Лига млад рефер Кристиян Колев. Той отмени червен картон на Здравко Димитров, дошъл след преразглеждане на ситуацията с ВАР. Системата за видео наблюдение се намеси решително и в продължението на мача, за да се стигне до дузпата за Локомотив. 

"Железничарите" се радваха на мощна подкрепа от трибуните и в този мач, а преди него имаше красива заря, която продължи няколко минути.

Домакините поведоха в 25-ата минута, когато Симеон Славчев центрира в наказателното поле на гостите от Варна, а Димитър Митков с глава се разписа в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Иван Дичевски - 1:0.

Радостта на "железничарите" не трая дълго, тъй като Спартак изравни в 30-ата минута. Божидар Васев бе изведен отляво, върна топката към точката за изпълнение на дузпа, където Румен Руменов стреля от движение и вкара за 1:1. При ситуацията Александър Любенов не се намеси добре и позволи на топката да премине през ръцете и краката му, озовавайки се в мрежата му. 

Две минути преди края на първото полувреме съставът на Станислав Генчев отново излезе напред. Бившият играч на Левски и Ботев (Пловдив) Антонио Вутов реализира страхотен гол с мощен изстрел от 20-ина метра, пращайки топката в долния десен ъгъл на Дичевски - 2:1.

Шести минути след началото на втората част тимът на Тодор Киселичков за втори път възстанови равенството. Асистентът за първото попадение на варненци Божидар Васев стана голмайстор, засичайки с глава центриране на Виктор Митев от левия фланг на нападението - 2:2.

В 74-ата минута домакините имаха претенции, че Цветан Илиев е играл с ръка пред наказателното поле при удар на Вутов. Съдията Кристиян Колев остана безмълвен. "Соколите" направиха бърза контраатака, при която Здравко Димитров нахлу в наказателното поле. Там Божидар Кацаров се хвърли на шпагат, като крилото на гостите се строполи на земята, претендирайки за дузпа. Реферът обаче прецени, че Димитров е симулирал и му показа жълт картон, който беше втори такъв за него и му бе показан червен картон. 

Съдията обаче бе повикан от асистентите си и отиде да преразгледа ситуацията с ВАР за потенциална дузпа. Решението на Колев бе особено, тъй като той отмени червения картон на Здравко Димитров, но не отсъди дузпа за Спартак, а пряк свободен удар за Локо за ситуацията с Илиев и Вутов. Зад топката застана Вутов, на ударът му се отби в стената.

Дълбоко в добавеното време на срещата Димитър Митков падна в наказателното поле на Спартак след съприкосновение с вратаря Дичевски и бе отсъдена дузпа в полза на домакините. Първоначално съдията не даде наказателен удар, но след това играта бе спряна за нова ключова намеса на ВАР. Той отново бе повикан да гледа ситуацията сам. Така в 101-ата минута бе отсъдена дузпа за Локомотив. Зад топката застана Димитър Митков, който в 102-ата минута прониза Дичевски и домакините спечелиха с 3:2. 

В класирането Локомотив (София) е осми с 12 точки, докато Спартак е последен само с една точка от осем изиграни срещи.

ЛОКОМОТИВ (Сф) - СПАРТАК (Варна) 3:2
1:0 Димитър Митков (25), 1:1 Румен Руменов (30), 2:1 Антонио Вутов (44), 2:2 Божидар Васев (51), 3:2 Димитър Митков (102-дузпа)

Най-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
22  Антонио Вутов нахлу в наказателното поле на Спартак и падна след като бе притиснат от противник, топката стигна до Симеон Славчев, който стреля покрай лявата греда в аут.
25  ГОЛ! 1:0 за Локомотив! Феновете на "железничарите" ликуват. Димитър Митков отбеляза с глава след центриране на Симеон Славчев, изпращайки топката в левия ъгъл на Иван Дичевски.
* За Митков това е пети гол от началото на първенството.
30  ГОЛ! Спартак изравни - 1:1! Божидар Васев центрира, Георги Бабалиев пропусна топката, която стигна до Румен Руменов, който се разписа във вратата на домакините. При ситуацията Александър Любенов беше неубедителен. Стражът на Локомотив позволи на топката да премине през ръцете и краката му, озовавайки се в мрежата му. 
44
 ГОЛ! Страхотно попадение на Антонио Вутов и Локомотив отново е напред в резултата - 2:1! Бившият играч на Левски и Ботев (Пловдив) напредна към вратата на "соколите" и отправи мощен изстрел от 20-ина метра, пращайки топката в долния десен ъгъл на Дичевски.
* Първи гол за Вутов в официален мач за Локомотив (Сф).
45+1 - Край на първото полувреме.
-------------
46 - Начало на второто полувреме.
51  ГОЛ! Божидар Васев вкара за 2:2. Виктор Митев получи на левия фланг, напредна и центрира в наказателното поле на Локомотив, където Васев успя да се вклини между Божидар Кацаров и Камен Хаджиев, след което с глава прати топката в далечния ъгъл на Любенов.
66  Селсо Рапосо показа добра техника отдясно, след което комбинира със Симеон Славчев в наказателното поле, който опита много технично изпълнение, с което да прехвърли Дичевски, който обаче успя да улови. 
74  ЧЕРВЕН КАРТОН! Дебютиращият тази вечер за Спартак (Варна) Здравко Димитров е изгонен за втори жълт картон и гостите остават с 10 човека. Бившият играч на Локомотив (София) падна за дузпа, претендирайки за фаул на Божидар Кацаров, за което съдията Кристиян Колев го санкционира за симулация.  
78  НЯМА ЧЕРВЕН КАРТОН! Съдията Кристиян Колев прегледа ситуацията с ВАР и промени решението си. Здравко Димитров остава в игра. Реферът е гледал и друга ситуация, при която е фаулиран играч на Локомотив на дъгата на наказателното поле на "соколите". Той отсъди пряк свободен удар за домакините и показа жълт картон на Цветан Илиев.
83  Симеон Славчев получи жълт картон за грубо влизане в краката на Здравко Димитров. 
90 - Добавеното време е 7 минути.
90+6  Блестяща намеса на Любенов. Ивей Ромееш напредна към вратата на Локо, премина покрай съперник и изведе Илкер Будинов вдясно в наказателното поле, който стреля, Любенов скъси ъгъла и направи решително спасяване. 
90+7  Домакините искат дузпа за нарушение на вратаря Иван Дичевски срещу Димитър Митков. 
90+11  ДУЗПА! Съдията Кристиян Колев прегледа ситуацията с ВАР и отсъди дузпа за домакините. Първоначално той даде знак играта да продължи, но впоследствие беше извикан да разгледа ситуацията с ВАР.
90+12  ГОЛ! Локомотив (София) повежда с 3:2 след точно изпълнена дузпа на Димитър Митков и по всичко изглежда, че ще спечели!
90+13 - Край на мача. Локомотив (София) победи Спартак с 3:2.


ЛОКОМОТИВ (Сф): 24.Александър Любенов, 21.Камен Хаджиев, 13.Селсо Рапосо, 33.Алан Диас, 26.Красимир Милошев (к) , 4.Мики Орачев, 8.Симеон Славчев , 44.Божидар Кацаров (85  89.Матеус Дуарте), 39.Антонио Вутов , 70.Димо Бакалов (64  9.Илия Димитров), 45.Димитър Митков 
Резерви: 1.Дамян Дамянов, 10.Валентин Николов, 22.Ивайло Найденов, 89.Матеус Дуарте, 15.Лука Иванов, 18.Християн Чипев, 9.Илия Димитров
Треньор: Станислав Генчев

Спартак Варна
СПАРТАК (Варна): 21.Иван Дичевски , 19.Никола Борисов, 3.Ибрям Ибрям, 23.Проспер Менди, 51.Илкер Будинов, 8.Ивайло Климентов (90+2  22.Сами Ел Анаби), 77.Румен Руменов , 11.Виктор Митев (84  2.Велислав Боев), 30.Божидар Васев , 7.Георги Бабалиев (57  17.Цветан Илиев ), 33.Здравко Димитров  (90+2  14.Ивей Ромееш)  
Резерви: 67.Християн Христов, 2.Велислав Боев, 45.Даниел Начев, 9.Мехмед Сабри, 17.Цветан Илиев, 14.Ивей Ромееш, 22.Сами Ел Анаби
Треньор: Тодор Киселичков


София, стадион "Локомотив"
Съдия: Кристиян Колев

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2022/2023

 
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК