Треньорът на Локомотив (София) Станислав Генчев остана доволен след драматичната победа с 3:2 срещу Спартак (Варна) в историческия за "железничарите" мач - първи на осветление на техния стадион. Успехът дойде след гол от дузпа в 102-ата минута. 

"Очаквах, че ще бъде трудно. Спартак е с нов треньор и това винаги внася нотка на импулс в отбора. Не съм очаквал, че ще получим два гола. Едно от силните неща при нас е играта в защита и точно на нашия терен да допуснем два гола от Спартак (Варна) - това е нещо, което доста ме изненада", коментира Генчев.  

"През целия мач бяхме по-настъпателни и контролирахме играта. Напълно заслужено победихме, макар и драматично в последната секунда. Цяла седмица говорихме, че това е исторически мач за нас и, че ще е хубаво да зарадваме хората с победа. Доволен съм от старанието, което вложиха футболистите. До последно се бориха", продължи той. 

"В определени моменти имаше доста повече напрежение от необходимото, което ни попречи да затворим мача по-рано", отбеляза още треньорът на Локо (Сф).

"За всеки треньор е добре да има нападaтел, който отбелязва във всеки мач. Митко отбелязва доста и важни голове за нас. Надявам се да продължи по същия начин", каза Генчев за Димитър Митков, който реализира две попадения във вратата на Спартак и вече има 6 от началото на първенството.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023