Локомотив (София) дочака завръщането си у дома и играе с Черно море при страхотна атмосфера, която феновете на столичния клуб създават. Мачът от първия кръг на Еfbet Лига е посетен от хиляди привърженици на "железничарите", които пеят песни и мощно подкрепят своите. 

Президентът на клуба Иван Василев и спортният директор Георг Василев са в ложата на стадион "Локомотив". Там е и вицепрезидентът на БФС и легенда на родния футбол Емил Костадинов. На мача пристигна и Димитър Бербатов, придружаван от Константин Мирчев. Както е известно, вчера Бербо първо гледа Локомотив (Пловдив) - Пирин (2:1), а след това беше и в Бистрица на ЦСКА 1948 - Левски (1:0).

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Железничарите" се завръщат на стадион "Локомотив" за мач от елита след 7-годишно прекъсване. За последно "червено-черните" играха в групата на майсторите в своя дом в края на сезон 2014/2015 - на 23 май, когато завършиха 1:1 с ЦСКА след голове на Емил Гъргоров за своеобразните домакини и Маркиньос за "червените". Тогава Локо грабна бронзовите медали в шампионата, но лицензът му за "А" група бе отнет и приказката за тима на Димитър Васев имаше тъжен край. Оттогава изминаха 85 месеца или точно 2605 дни.

През миналия сезон столичани се завърнаха в елита, но трябваше да домакинстват на "Васил Левски". Това лято обаче клубният стадион в квартал "Надежда" ще се сдобие с осветление, а предвид напредналите строителни дейности БФС направи компромис тимът да играе в своя дом в ранния часови пояс до 31 август още преди монтирането на пилоните. Самите стълбове трябва да бъдат доставени от Италия в края на юли.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023