Локомотив (София) представи официално новия си партньор. Това е компанията за криптовалути „UssCyber“. На пресконференцията присъстваха собственикът на столичните "железничари" Иван Василев, изпълнителният директор на клуба Бойчо Величков и изпълнителният директор на компанията Мишел Пасифико.

Идеята на UssCyber е представянето на даден тим на и извън терена да се отрази на стойността на криптовалутите, които феновете могат да купуват и да помогнат на любимия си тим. Компанията е базирана в Щатите, но платформата е глобална.

„Това е първият продукт в света, базиран на представянето на отбора. Феновете могат да изкарат пари всеки път, когато отборът побеждава. Всичко, което е свързано с представянето на даден тим на и извън терена, ще се отрази на стойността на криптовалутата. Всичко, което се случва с клуба, ще дава отражение. Това ще бъде първият продукт, в който феновете ще могат да вземат участие. Разработваме платформата от 2014 година, патентована е", заяви Пасифико.

"Мислим за бъдещето на нашия клуб и на всички клубове. Това е една добра възможност, за да се получат някакви средства и да издържаме нашите отбори. Искам да благодаря на моите приятели, че близо 6 месеца работим по този проект. За повече подробности ще научите в понеделник. Тогава ще чуете всичко, което трябва и ще бъде интересно, не само за Локомотив (София), а за всички български клубове. Това е една много добра възможност за развитието на футбола у нас. Надявам се след мен още много клубове да се присъединят“, коментира собственикът на Локо (София) Иван Василев.

„Никой не е помогнал на Локомотив. Това е кауза, не е бизнес. Стъпка по стъпка градим един Локомотив вече 6 години. Нищо не ни е даром. Търся спонсори, предизвикателства и партньор. Един клуб се развива с много средства. Колкото повече приходи имаме, толкова по-стабилен ще бъде той. Не, че сега не е стабилен, но трудно се гради. Никой не ни е помогнал досега", допълни босът на „железничарите“.

Той коментира и информацията, че гръцка компания може да стане спонсор на отбора: "Това е гръцки букмейкър - един от най-стабилните в Европа. С навлизането на тази компания се надявам да имаме по-стабилно бъдеще."

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022