Локомотив (Пловдив) завърши при 1:1 с Берое (Стара Загора) в двубой от 28-ия кръг на Efbet лига. Гостите пристигнаха с едва четири резерви и нямаха много възможности за гол в Пловдив.

Срещата стартира с натиск на Локомотив, като "смърфовете" имаха добра възможност да отбележат гол в 9-ата минута, в която Димитър Илиев падна в наказателното поле след контакт с бранител на гостите. Между 20-ата и 22-ата минута имаше още две подобни ситуации, но реферът Ивайло Стоянов прецени, че няма основание да отсъди дузпа.

Противно на събитията на терена, Берое поведе с гол на Стив Фуртадо в 26-ата минута, останал сам срещу вратаря на Локо (1:0).

Пловдивчани бяха на метър от това да изравнят в 41-ата минута, в която Венсан Марсел не успя да вкара на празна врата. Минута по-късно Александър Василев отправи хубав удар, но Ганев спаси.

В края на първата част съдията даде дузпа за Локомотив за игра с ръка на защитник на Берое при удар на Димитър Илиев. Капитанът на Локо застана зад топката и изравни резултата (1:1) от бялата точка.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Двата тима си размениха по една опасност в началото н втората част, при които Мирослав Енчев и Александър Василев бяха близо до гола, но не се възползваха от добри възможности.

В следващите минути домакините натиснаха съперника и можеха да поведат в резултата след час игра, но Ганев спаси удар на Карагерен. Резервата Преслав Боруков също имаше шанс да се разпише за Локомотив минути след появата си в игра, но стреля покрай вратата.

Двубоят можеше да бъде решен в продължението на срещата, когато Ивайло Стоянов отсъди дузпа за игра с ръка на Мирослав Енчев в наказателното поле и го изгони с втори жълт картон. Димитър Илиев обаче стреля слабо в средата на вратата и пропусна от бялата точка.

Мачът беше пряка битка за седмото място в първата четворка на шампионата, което Локомотив запази с равен брой точки с Берое, който остава на осмото място.
 

ЛОКО (ПД) - БЕРОЕ 1:1
0:1 Стив Фуртадо (26'), 1:1 Димитър Илиев (45+2' дузпа)


По-важното от мача по минути:

1' Начало на срещата.
3' Играта е спряна. Йосип Томашевич лежи на терена и получава медицинска помощ.
9'  ОПАСНА АТАКА за Локо! Карагерен проби по лявото крило, пусна топката към Димитър Илиев, който падна след контакт със защитник, но реферът замълча. Последна проверка с ВАР, но решението бе потвърдено.
20'  ПРЕТЕНЦИИ за дузпа от страна на Локомотив след контакт в наказателното поле на Берое. Няма сигнал от Ивайлоп Стоянов.
22'  НОВА ИНТЕРЕСНА СИТУАЦИЯ в наказателното поле на Берое! Бирсент Карагерен падна в наказателното поле след контакт с бранител, но не последва отсъждане.
26'  ГООООЛ за Берое! Стив Фуртадо получи пас на границата на наказателното поле и преодоля Пиргов за 1:0. Попадението беше прегледано с ВАР заради съмнение за засада, но в крайна сметка всичко се оказа редовно.
41'  НЕВИЖДАН ПРОПУСК! Александър Василев навърза трима бранители на Берое и пусна топката успоредно на голлинията, но Венсан Марсел не успя да я уцели на метър от опразнената врата.
43'  ХУБАВ УДАР на Александър Василев от дистанция, но Ганев спаси.
45'  ДУЗПА! Съдията гледа ВАР заради съмнения за игра с ръка след удар на Димитър Илиев в наказателното поле на Берое. Дузпа за Локомотив!
45+2'  ГОООООЛ за Локо! Димитър Илиев насочи неспасяемо топката в долния десен ъгъл на Генадий Ганев.
45+3' Край на първата част.

46' Начало на второто полувреме.
47'  ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ за втората част! Удар с глава на Мирослав Енчев, но Пиргов улови.
54'  ШАНС и за Локо (Пловдив). Александър Василев се освободи на границата на наказателното поле и стреля, но твърде слабо.
61'  РАЗБЪРКВАНЕ през вратата на Берое! Карагерен стреля, но Ганев се справи.
79'  ОПАСЕН УДАР на резервата Преслав Боруков, но покрай вратата.
90+1'  ИГРА С РЪКА в наказателното поле на Берое. Мирослав Енчев докосна топката, а ситуацията бе разгледана с ВАР.
90+6'  ДУЗПА за Локомотив!
90+7'  ПРОПУСК на Димитър Илиев. Капитанът на Локо изстреля топката в средата на вратата, а Ганев не трепна и спаси.
90+8' Край на мача!


Лок. ПловдивЛОКО (ПД): 1. Илко Пиргов, 50. Йосип Томашевич, 61. Райън Бидунга, 4. Кристиан Гомис, 20. Милош Петрович, 34. Петър Витанов , 7. Парвиз Умарбаев (89  6. Емил Янчев) , 19. Александър Василев  (67  99. Преслав Боруков), 9. Бирсент Карагарен (82  11. Ивайло Димитров), 10. Венсан Марсел (46 16. Лукас Салинас), 14. Димитър Илиев (К) 
Резерви: 71. Лукас Рейдър, 5. Мартин Паскалев, 39. Иван Сулев
Треньор: Александър Томаш

БероеБЕРОЕ: 33. Генадий Ганев, 3. Мирослав Енчев , 4. Христо Митев , 7. Даниел Генов (69 18. Давиде Мариани) , 8. Абубакар Тунгара, 10. Серкан Юсеин, 11. Алиун Фал , 16. Симеон Мечев (К) , 20. Стив Фуртадо , 26. Амит Битон, 43. Джонатан Перейра (83  2. Джуниет Али)
Резерви: 12. Иван Гошев, 77. Божидар Пенчев
Треньор: Петър Хубчев

Съдия: Ивайло Стоянов
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022