Спортно-техническото ръководство и футболистите на Локомотив (Пловдив) също подкрепиха със средства каузата за малката Виктория Георгиева. Това съобщи за БЛИЦ Кирил Евтимов - главният организатор на благотворителния футболен турнир “Заедно за Вики“, който има за цел да подпомогне лечението на малкото момиченце. Детето има поставена диагноза “Морбус Хиршпрунг”, свързана с проблеми на част от дебелото и правото черво. 

Чрез помощник-треньора си Александър Тунчев „смърфовете“ се отзоваха на призива на Евтимов и предоставиха сума за подпомагане и покриване на ежедневните нужди на малката принцеса. Също с финансова помощ се отзова и известният бургазлия Стефан Тюфекчиски-Сивия, който е запален футболен фен. В благотворителната инициатива “Заедно за Вики” със средства вече се включиха два отбора от майсторската група - Нефтохимик и Дунав.

Същевременно станаха ясни и други награди, които ще бъдат разиграни на благотворителната томбола след турнира в събота. Това е маркова бутилка южно-американско вино, книгата „Стоичков-това съм аз“ и автентичен автограф на Камата, предоставени безвъзмездно от бившия национален състезател и защитник на Левски Веселин Балевски. Съдията на турнира - бившият международен арбитър Христо Ристосков дарява за томболата оригинална значка на световната футболна асоциация ФИФА.

Освен тях в томболата ще бъдат разиграни екип на четвъртия в света Пламен Николов-Пинко, брандирана шапка на DJ Mascota и няколко бутилки българско вино, предоставени ексклузивно за благородното събитие. 

Благотворителният турнир в помощ на малката Вики ще се проведе на 25 март (събота) от 10:45 часа на терените на “Спортна София 2000” - комплекс Борисова градина. Участие в него ще вземат отборите на Министерството на финансите, Министерството на земеделието и храните, ЧСИ Неделчо Митев и ФК Торнадо 2013.

За зрителите и участниците са предвидени добро настроение, зрелищни дербита, допълнителни изненади, както и специални гости. 

Повече информация за предстоящото благотворително събитие може да откриете на фейсбук страницата „Футбол с кауза“.