Националният селекционер Лотар Матеус си навлече сериозни критики от страна на втородивизионния немски Херта. Повод за това стана повиквателната на Валери Домовчийски. Първоначално спецът обещал, че няма да вика нападателя заради тежката програма на клубния му тим. После обаче се отметнал и Валери е в списъка за контролата със Сърбия на 17 ноември.

”Домо е ценен играч за нас, а Матеус ни лишава от него. Ситуацията е такава, че имаме струпване на мачове, а се борим за първото място. Как да го сторим без основна фигура? Не очаквах подобно негативно отношение от Лотар, който трябва да помага на немските клубове”, заяви представител на отбора пред медиите в страната.

Херта има мач с Бохум в понеделник вечерта, а в петък гостува на Оснабрюк. В паузата от 3 дни между двете срещи Домовчийски ще играе за националите.

БЛИЦ съобщи преди два дни, че Матеус няма да вика Домо заради тежката програма на Херта. Специалистът промени още едно свое решение, като не взе нападателя на ЦСКА Спас Делев. С това си действие ядоса и “червените”.