УЕФА официално обяви отборите, които ще бъдат вероятни съперници на българския шампион Лудогорец, надвил у дома люксембургския първенец Дюделанж (4:0), в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Жребият е днес от 13:00 часа българско време в Нион и ще бъде предаван с картина в БЛИЦ.

На този етап от битката ще се включат още 13 отбора, сред които Лил, Зенит, Копенхаген и Залцбург, които обаче не са сред вероятните съперници на българския първенец.

Лудогорец е в групата на поставените в потока на шампионите, а това дава по-лесни варианти за българския тим по пътя към плейофите и груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

Един от вероятните съперници на българския шампион е сръбският първенец Партизан, който срази у дома Торсхавн (3:0) от Фарьорските острови и е почти сигурен участник в третия кръг. Лудогорец игра с „гробарите” през миналата година, като ги преодоля без големи затруднения след две победи – 2:1 в Разград и 1:0 в Белград.

Друг възможен противник на Лудогорец е победителят от двойката Динамо (Тбилиси) – Актобе. Казахстанският шампион спечели вече с 1:0 при визитата си в Тбилиси.

Останалите варианти пред бългаския първенец са победителите от сблъсъците - Работнички Скопие - ХИК Хелзинки (0:0 в първия мач), Малмьо – Вентспилс (0:0 в първия мач) и Жрински – Марибор (0:0 в първия мач).

Мачовете от третия квалификационен кръг ще се играят на 29 и 30 юли, а реваншите са насрочени за 5 и 6 август.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите