Лудогорец приема ЦСКА в дербито на 18 кръг на Efbet лигата. Срещата в Разград по програма ще започне в 18:00 часа, а за съдия беше назначен опитният Николай Йорданов

„Орлите“ и „червените“ се оформиха като най-сериозните съперници в последните няколко години на родния футбол. Противопоставянето между двата отбора е голямо, а през последните три години неизменно заемаха първите две места в класирането.

Лудогорец неизменно триумфираше в края на сезона. Директните мачове за първенство обаче все по-често завършват без победител. Днешното дерби идва след серия от четири поредни равенства, която започна точно преди една година и също в 18 кръг.

На 6 декември 2018 г. срещата на „Армията“ завърши при резултат 1:1. Клаудиу Кешерю откри резултата в 29-ата минута, а Кирил Десподов изравни в 67-ата. Тогавашният мач също беше ръководен от Николай Йорданов. Последваха три нулеви равенства за първенство между Лудогорец и ЦСКА. Най-безличното от тях беше в началото на настоящия шампионат в Разград.

В плейофите на миналото първенство също два бяха регистрирани 0:0. Срещата на „Армията“ (на 11 май) ще се запомни с пропусната дузпа от Али Соу в началото. Така днешният двубой е последен шанс за Лудогорец и ЦСКА да си вкарат гол в шампионатен мач през календарната 2019 г.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

ЦСКА – ЛУДОГОРЕЦ

Днес от 18:00 часа по Диема Спорт
София, „Българска армия“
Съдия: Николай Йорданов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Албентоса, Занев, Мазику, Антов, Пинто, Евандро, Тиаго, Соломон-Отабор, Соу
Контузен: Енрике
Наказани: няма

Лудогорец: Пл. Илиев, Сисиньо, Григоре, Терзиев, Недялков, Анисе, Баджи, Марселиньо, Лукоки, Вандерсон, Кешерю
Контузен: Горалски
Наказани: няма

Баланс за първенство: 25 мача, 1 победа за ЦСКА, 11 равенства, 13 победи за Лудогорец, г.р. 31:11 за Лудогорец

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020