ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Драматичната победа с 2:1 над Спартак (Търнава) в мач от група „Н“ на Лигата на конференциите е под №50 за Лудогорец в Европа. Това се случи в 142-рия мач на „орлите“ в турнирите под егидата на УЕФА.

Интересното е, че и първият успех на разградчани в евротурнирите е срещу тим от Словакия. На 24 юли 2013 г. Лудогорец се наложи с 3:0 над Слован (Братислава) в дебюта на Стойчо Стоев начело на тима. Останалите юбилейни европобеди на шампионите са записани в домакински мачове, докато успех №50 беше постигнат при гостуване.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Триумфът в Търнава означава, че Лудогорец издуха Левски от второто място в класацията на българските клубове, записали поне 50 победи в Европа. „Сините“ постигат това в 144-ия си мач. Интересното е, че и този успех дойде в Словакия и то на стадиона в Търнава. В началото на 2006 г. именно там Левски се наложи с 2:0 над Артмедия.

ЦСКА е българският клуб, най-бързо достигнал до 50 победи в Европа. „Армейците“ правят това в 123-ата си среща. Това се случва при убедителния успех с 8:0 над Балцерс (Лихтенщайн) през есента на 1993 г.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!