Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков изненада с информацията, че Станислав Генчев вече не е част от клуба, въпреки че всички очакваха 40-годишният специалист да остане в щаба на Анте Шимунджа. Както е известно, Генчев води Лудогорец в края на 2021 г. след раздялата с Валдас Дабраускас. Генчев беше помощник-треньор на „орлите“ от 2019 г. насам, като три пъти временно заставаше начело на отбора.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Взехме решение с Шимунджа и ръководството Генчев да не бъде част от този щаб. Той беше наш играч, след това беше треньор на тима в критични ситуации. Преценихме, че сега е моментът Станислав да получи шанс да бъде старши треньор. Защото имаше опасността да се превърне във вечния помощник. Той е изключително амбициозен. Надявам се да попадне в правилния клуб, за да покаже качествата си“, заяви Караманджуков.

„Целите ни винаги са били ясни и високи. Никога не съм се оправдавал и винаги сме търсели причините в нас. Както каза и Ангел Петричев, имаме най-добрите условия за подготовка и развитие на младите. На Лудогорец не подхожда нищо друго освен титлата и Купата. Възможно е да настъпи някаква промяна в плановете подготовката, все пак живее в тежки времена", призна спортният директор на „орлите“.

„Пожелавам успех на Анте Шимунджа. Той е постигнал много с Марибор и Мура. Това, което направи в Мура, е достойно за уважение, тъй като започва от „Б“ група. Шимунджа показа, че е много добър треньор и затова се спряхме на него. Възможностите на нашите футболисти и техният потенциал са много повече от тези на играчите на Мура“, допълни Георги Караманджуков.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022