Лудогорец може да стане шампион на България за 11-а поредна година още днес след мача от 27 кръг на efbet Лигата срещу Славия. „Орлите“ приемат „белите“ от 20:00 часа, но може да си гарантират първото място в класирането още преди началото на срещата на „Хювефарма Арена“. Това ще стане факт, ако ЦСКА загуби дербито с Левски, което започва в 17:00 часа.

В момента "червените" изостават на 12 точки зад разградчани, така че ако днес отстъпят на „сините“, вече и на теория няма да имат шанс да стопят тази разлика в оставащите мачове до края на сезона. Освен за титлата, днес Лудогорец ще играе и за интересни премии. В края на сезона футболистите на „орлите“ ще получат по 100 000 лева отборен бонус за всяка точка разлика от втория. Моментната разлика от 12 точки означава, че премията ще е 1,2 милиона, но сумата може да се увеличи или намалее до края на шампионата.

В сряда разградчани загубиха с 2:3 от Левски в първи полуфинал за купата на България. Статистиката показва, че Лудогорец рядко допуска срив срив в първенството, след като 3-4 дни по-рано е допуснал поражение за Купата. Единственият случай, в който „орлите“ в рамките на толкова кратък период губят за националната купа и в първенството е през 2015 г. Тогава Лудогорец първо сензационно отпадна за Купата след 0:1 срещу Локомотив (Горна Оряховица), а четири дни по-късно отстъпи с 0:2 на Локомотив (Пловдив). Като цяло статистиката на шампионите след загуба за купата на България е 4 победи, две равенства и една загуба.

ЛудогорецЛУДОГОРЕЦ – СЛАВИЯ

Днес от 20:00 часа по Диема Спорт
Разград, „Хювефарма Арена“
Съдия: Владимир Вълков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Пад, Сисиньо, Терзиев, Вердон, Карничник, Гонсалвеш, Сантана, Каули, Текпетей, Делев, Сотириу
Контузени: няма
Наказани: Недялков, Десподов, Пластун

Славия: Вуцов, Попадийн, Зайков, Виячки, Соарес, Нгуена, Дост, Тасев, Минчев, Кирилов, М. Петков
Контузен: Вълчев
Наказан: Томбак

Баланс: 25 мача, 17 победи за Лудогорец, 5 равенства, 3 победи за Славия, г.р. 61:15 за Лудогорец

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022