Новият-стар шампион по футбол на България Лудогорец победи Черно море с 1:0 в среща от 30-ия кръг на Efbet лига, след която "орлите" ще получат трофея за 11-ата си поредна титла на България.

В последния си домакински мач за сезона разградчани показаха екипите, с които ще играят през следващия сезон, а преди началото на двубоя почетоха убития бивш футболист на тима Джоди Лукоки с минута мълчание.

Мачът на "Хювефарма Арена" започна с шанс за разградчани, но Десподов стреля в стената от фаул. В последвалите минути двата тима си размениха по един опит, но Сердюк и Спас Делев не се справиха.

След малко повече от половин час игра Десподов изправи феновете на крака с хубав удар със странична ножица, но над вратата. Минути по-късно Евгений Сердюк стреля опасно към вратата на Лудогорец, но Падт се справи в първия точен изстрел в мача. В самия край на първата част отново Сердюк можеше да вкара, но ударът му бе спасен.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В началото на втората част в игра за Лудогорец се появи бразилецът Вандерсон, който днес играе последния си мач за тима и ще бъде изпратен специално след края на двубоя.

В 48-ата минута Пиерос Сотириу удари гредата на вратата на Черно море, но се оказа, че при ситуацията Евгений Сердюк е играл с ръка и разградчани получиха дузпа, която Сотириу превърна в гол (1:0). В следващата атака Черно море също вкара, но след ВАР реферът реши да отмени гол на Сердюк.

Минути след отменения гол Черно море имаше още една добра възможност да изравни, но ударът на Курьор бе спасен от вратаря на Лудогорец. Десет минути по-късно и Десподов се озова в стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран.

В 77-ата минута на мача бе почетен играещият последната си среща с Лудогорец деветкратен шампион на България Вандерсон. Негова снимка с надпис - Благодарим ти!" се появи на светлинното табло в Разград, а той получи аплодисменти от на феновете.

До края на мача Лудогорец пропусна да направи победата си по-изразителна, но Вердон не успя да вкара с глава.

Така Лудогорец увеличи аванса си пред втория ЦСКА на 20 точки с мач повече от "червените". Черно море пък пропусна шанса да влезе в топ 3 и остава на пето място с 46 точки и мач повече от Левски и Ботев (Пловдив), които са с 49.


ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ 1:0
1:0 Пиерос Сотириу (52' дузпа)

По-важното от мача по минути:

0' Минута мълчание в памет на убития бивш футболист на Лудогорец Джоди Лукоки.
1' Начало на срещата.
6'  Първи шанс за Лудогорец! Десподов стреля от статично положение, но право в стената.
15'  Възможност за Черно море, но Евгений Сердюк се забави и Пластун му отне топката в наказателното поле.
23' Нов опит на Лудогорец! Десподов центрира от корнер, топката попадна в Делев, който отправи удар от границата на наказателното поле, но Виктор Попов блокира. 
34' Красив опит на Лудогорец да отбележи гол! Кирил Десподов стреля със странична ножица, но неточно
39' Опасна атака за Черно море! Сердюк се измъкна по лявото крило и стреля, но Сержио Падт изби. Първи точен удар в мача!
44' Още един опит на Черно море! Сердюк получи пас от Беншаа и стреля, но Пластун успя да блокира в корнер.
45' Край на първата част!

46'  На почивката в игра за Лудогорец се появи Вандерсон, който днес ще изиграе последния си мач за Лудогорец. Мачът е под номер 272 за бразилеца.
46' Начало на втората част.
48'  ГРЕДА за Лудогорец! Пиерос Сотириу стреля в напречния стълб с глава, а малко след това пропусна и при добавката.
49'  ВАР разглежда евентуална игра с ръка на Сердюк в наказателното поле. 
51'  ДУЗПА за Лудогорец!
52  ГООООЛ за Лудогортец! Пиерос Сотириу се разписа за 1:0 от дузпа.
53'  ОТМЕНЕН ГОЛ на Черно море! Евгений Сердюк се разписа, но попадението му бе отменено заради фаул на негов съотборник в атака. Ситуацията бе прегледаната с ВАР от рефера.
61'  Хубав опит на Черно море да изравни, но ударът на Матиас Курьор е спасен от вратаря на Лудогорец.
70'  Шанс и за Лудогорец! Десподов стреля, но Дичев блокира удара му.
77'  Минута аплодисменти за Вандерсон от феновете на стадиона в Разград. Негова снимка с надпис - Благодарим ти!" се появи на светлинното табло в Разград.
84'  Страхотен шанс за Лудогорец! Вердон засече с глава центриране от корнер на Десподов, но не успя да намери очертанията на вратата. 
90+5' Край на мача!!!


ЛудогорецЛУДОГОРЕЦ: 1. Серджио Падт, 4. Сисиньо, 8. Клод Гонсалвеш, 11. Кирил Десподов (К) (88 5. Георги Терзиев) , 19. Пиерос Сотириу  (88 14. Дени Групер) , 21. Жан Карничник, 23. Мануел Шоу  (79  10. Матиас Тисера), 24. Оливие Вердон, 30. Игор Пластун, 73. Рик Джонатан (69 37. Бърнард Текпетей) , 90. Спас Делев (46   88. Вандерсон)
Резерви: 12. Симон Слуга, 9. Игор Тиаго
Треньор: Анте Шимунджа

Черно мореЧЕРНО МОРЕ: 25. Иван Дюлгеров, 27. Даниел Димов (К), 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 32. Мартин Дичев, 77. Стефан Велев (89  18. Мартин Милушев), 23. Пабло Гарсия, 10. Велислав Василев (57  19. Матиас Курьор), 31. Закария Беншаа  (69 39. Николай Златев) , 8. Мазир Сула (69 16. Денислав Ангелов) , 9. Евгений Сердюк
Резерви: 22. Георги Георгиев, 4. Росен Стефанов, 14. Калин Георгиев
Треньор: Илиан Илиев

Стадион: "Хювефарма Арена" (Разград)
Съдия: Георги Димитров
Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022