Силното представяне на Лудогорец в Европа закономерно води и до забележителни постижения. Тимът от Разград направи няколко рекорда, но остават още няколко постижения за изравняване или подобряване.
 
Един от тях е рекордът на бившите играчи на „Левски“ Димитър Телкийски и Лусио Вагнер за изиграни мачове в Европа в рамките на един сезон. При похода на „сините“ до 1/4-финалите на Купата на УЕФА през сезон 2005/06 Телкийски и Вагнер участваха във всички 14 срещи на „Левски“.
 
В момента трима играчи на Лудогорец са съвсем близо до постижението на двамата бивши левскари. Христо Златински, Владистлав Стоянов и Фабио Ешпиньо участваха и в 10-те двубоя на шампионите в Европа през този сезон. Ако играят и в останалите 4 сигурни срещи на тима в Лига Европа, те ще се изравнят с Димитър Телкийски и Лусио Вагнер.
 
Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев също е близо до изравняване на рекорд на „Левски“ от сезон 2005/06. Тогава воденият от Станимир Стоилов тим записа 7 победи. Стоев има на разположение още 4 мача, за да постигне още един успех и да изравни рекорда на Мъри.
 
Ако в четвъртък тимът от Разград запише нов успех срещу ПСВ Айндховен, Лудогорец ще изравни постижение на ЦСКА. “Армейците“ са единственият български тим, побеждавал два пъти в един сезон европейски клубен шампион. През сезон 1980/81 „червените“ записват два успеха с по 1:0 над Нотингам. Както е известно, ПСВ Айндховен спечели КЕШ през 1988 г., когато на финала се наложи над Бенфика с дузпи.