Лудогорец победи шотландския Хартс с 2:0 в контрола, която се игра в Англия. Както е известно, българският първенец е на подготовка на Острова. Това бе втората проверка на “зелените” на английска земя. Преди два дни те победиха румънския гранд Стяуа с 4:2. Тогава се разписаха Дяков, Марселиньо, Безяк и Шоко.

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев пусна изцяло нов отбор в днешната контрола като титулярите от двубоя със Стяуа останаха на резервната скамейка.

Срещата започна спокойно, като съперниците явно се проучваха в началото. В 22-ата след комбинация Луму-Безяк-Вандерсон бразилецът можеше да откри резултата, но стреля в ръцете на шотландския вратар на "сърцата" Алекзандър. След половин час игра пък Чворович спаси опасен шут на Смит от 12-13 метра.

Нашите имаха почти пълно надмощие до края на полувремето, но не можаха да го оползотворят. Секунди преди почивката Христо Златински отправи истинска бомба от около 25 метра, но встрани от вратата. В 58-ата минута отново халфът повтори упражнението след бързо изпълнение на корнер. Стойчо Стоев вкара тогава в игра титулярите от победата над Стяуа и това веднага даде резултат. В 67-ата минута Марселиньо размени пасове с Роман Безяк, остана сам срещу Алекзандър и го преодоля за 1:0. 180 секунди по-късно шотландски защитник изби с ръка топката в наказателното си поле и реферът отсъди дузпа в полза на Лудогорец. Зад топката застана Златински, който хладнокръвно реализира от "бялата точка" - 2:0 за Лудогорец.

До края на лагера на Албиона шампионите ще изиграят общо пет контроли. Следващата проверка е на 5 юли срещу Гап Конас Куей (Уелс). Лудогорец се прибира в България на 10 юли.

ЛУДОГОРЕЦ – ХАРТС 2:0

1:0 Марселиньо (67), 2:0 Христо Златински (70-дузпа)

ЛУДОГОРЕЦ: Чворович (46-Стоянов), Шоко, Барт, Александров (46-Терзиев), Витиня, Луму, Златински, Вандерсон, Ернандес (46-Ешпиньо), Абало, Безяк (Марселиньо, Кайсара, Мисиджан, Минев, Кишада, Моци, Дяков, Александров)

ХАРТС: Алекзандър, Йозтюрк, Хендерсън, Уилсън, Л. Смит, Бийт, Гомис, Уокър, Оливър, Кинг, Д. Смит


Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа