Йордан Юруков е новият треньор на ЦСКА 1948. "Потомственият "армеец" се съгласи за поеме горещия пост, като днес получи разрешение и от Лудогорец, в чиято школа работеше последно", информираха от клуба от Втора лига.

„Събитията се развиха много динамично. Нямаше как да откажа на ЦСКА 1948. Беше време да получа такъв шанс като треньор и нямам право да го изпускам“, бяха първите думи на Юруков, който ще бъде представен официално пред отбора на тренировката утре.

„В тима съм от първия ден в окръжната група и познавам отлично обстановката. Познавам и сегашните футболисти, така че не виждам проблем в това отношение. Сезонът е дълъг, ЦСКА 1948 има време да навакса и да завърши на първото място. Нямам притеснения и от малкото време до мача с Нефтохимик в четвъртък. Все пак тези момчета победиха 5:0 прекия конкурент Септември, вярвам в техните възможности. Нужно е да си върнат победния дух“, добави Юруков.

Той започна треньорската си кариера като помощник на Валентин Илиев в ЦСКА 1948. Преди това вдигна две титли и купа като футболист с червения екип. В кариерата има над 200 мача и 40 гола в професионалния футбол с екипите на Славия, Черно море, Македонска слава, Локомотив (Пловдив), Пирин (Благоевград), Миньор (Перник).

Разбира се, феновете ще го помнят и с великолепния пас към Валентин Илиев за успеха 1:0 за ЦСКА срещу Ливърпул на „Анфийлд“.

"Призоваваме всички "армейци" да дойдат на мача с Нефтохимик в четвъртък и да подкрепят новия треньор и ЦСКА 1948! Заедно ще успеем!", написаха още от ЦСКА 1948.