Лудогорец гостува на Динамо (Батуми) в реванша от първия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като преди седмица спечели първата среща с 3:1.

„Орлите“ ще търсят нов успех срещу шампиона на Грузия, но трябва да бъдат много внимателни в защита. Историята показва, че в предишните си осем гостувания на отбори от бившия СССР разградчани в три от тези случаи са получили поне два гола - 1:2 срещу Милсами (Молдова) и Жалгирис и 3:3 в друг двубой с тима от Литва. От друга страна Лудогорец спечели с 1:0 предишната си визита на грузинска територия – срещу Торпедо (Кутаиси) през лятото на 2018 г.

Треньорът Георги Дерменджиев не планира големи промени в състава, ако се направи сравнение с ползвания преди седмица. Единствената въпросителна е свързана с капитана Антон Недялков, който получи контузия в първия мач. До последно ще се изчака, за да бъде взето решение дали българският национал ще играе в Тбилиси. Ако това не се случи, мястото му ще бъде заето от Сон.

Очаква се през второто полувреме в игра за Лудогорец да се появи Квадво Дуа, който преди няколко дни поднови тренировки с отбора след силното си участие на Евро 2024, където вкара гол. Швейцарският национал може да получи игрови минути, за да „влезе в час“ за предстоящото домакинско срещу ЦСКА в неделя на старта на сезона в Първа лига.

FC Dinamo BatumiДИНАМО (БАТУМИ) – ЛУДОГОРЕЦPFK Ludogorets 1945 Razgrad
(в първия мач 1:3)

Днес от 20:00 часа по Диема Спорт
Тбилиси, „Аджарабет Арена“
Съдия: Дарио Бел (Хърватия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Динамо (Батуми): Силва, Мали, Кобахидзе, Харабадзе, Вандерсон, Сантос, Виктор, Гудушаири, Мамучашвили, Гомис, Блеса
Контузени: няма
Наказани: няма

Лудогорец: Падт, Витри, Вердон, Алмейда, Недялков, Чочев, Нареси, Такпетей, Неделев, Рик, Крус
Контузен: Делев
Наказани: няма

Баланс: 1 мач, 1 победа за Лудогорец