Лудогорец U17 отнесе с 4:0 връстниците си от Левски. Мачът от втория кръг на първенството в Елитната юношеска група до 17 години се игра на стадион "Гнездо на орли".

През първото полувреме добри възможности за гол за домакините се откриха пред Александър Маринов, Джанер Садетинов и Кристиян Николов. Маринов засече добре с глава центриране от фланга, но вратарят на Левски спаси. Джанер Садетинов излезе очи в очи срещу стража, но стреля край вратата. Кристиян Николов пък пък нанесе опасен удар по диагонала, но не намери целта. Почивката дойде при нулево реми.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Кристиян Николов откри в 57-ата минута. До гола се стигна след пробив по крилото на Александър Маринов и прострелно центриране успоредно на вратата. Само три минути по-късно отново Николов бе точен за 2:0. Той бе изведен отлично зад гърба на отбраната от Никола Ботев и завърши хладнокръвно - 2:0. 

В 66-ата минута голмайсторът центрира от корнер и Филип Гигов с глава направи разликата класическа - 3:0. Крайното 4:0 оформи отново Филип Гигов. Ерен Юсеин му подаде. 
Левски завърши мача с 9 души, след като двама състезатели бяха изгонени от игра.

"Момчетата се вложиха максимално в двубоя, бяха много дисциплинирани и доказаха, че се по-добрият отбор. Успяхме да изпълним изцяло предварителния план за водене на срещата и смятам, че успехът ни е заслужен", коментира след изразителната победа треньорът на талантите на "орлите" Емилиян Петров.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК