Само в рамките на няколко сезона станахме свидетели на ритуални убийства на българските отбори в Европа и на националния ни тим, които поставят много въпроси към факторите в БФС.

Лудогорец аут от Шампионската лига след три червени картона и съдийска тесла ВИДЕО

Вижте каква сеч бе по време на двата мача на Лудогорец с Динамо (Загреб)! Без никакви скрупули отрязаха главата на "орлите". В Разград Сотириу излизаше сам срещу вратаря, бранител го хвана с ръка, но не последва нищо. Дори при наличен ВАР!? В Загреб - трима изгонени футболисти на Лудогорец, като двама от тях - Доминик Янков и Рик Джонатан, изключително пресилено. Несъществуваща дузпа за домакините и два спестени червени картона за играчи на Динамо. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Бруталните съдийски ощетявания нанесоха непоправими травми и на ЦСКА. Сигурно си спомняте как реферите се превърнаха в главни действащи лица и носят вина за отпадането на ЦСКА от Заря Луганск. На реванша в Украйна главният рефер подмина чиста дузпа за “червените”, което позволи на Заря да организира контраатака, при която Турицов фаулира противников състезател, за което бе изгонен. А ФК Копенхаген?! Чудовищни грешки в Дания, които лишиха ЦСКА от напълно заслужен успех.

Картинката е подобна, когато играе и България - поголовна сеч, която не подминава и младежките и юношеските ни отбори. Въпросът е защо ръководството на БФС не предприема никакви мерки, за да защити клубовете ни? Федерациите поддържат лобита в Европа и правят всичко по силите си техните клубове да просперират. А ние стоим със скръстени ръце и чакаме поредния шамар. И само се молим да е по-лек.

Толерантни и податливи европейци ли го играем? Да не коментираме съдийството, да не се оплакваме, да не изискваме, да си обръщаме и другата буза?! Да бъдем над нещата, когато на нас нищо не ни струва. На вас нищо не ви струва, но клубовете са ощетявани с милиони, а техните фенове прободени в сърцата. 

За какво собствениците на българските клубове да хвърлят пари за качествени попълнения и да се стремят да изграждат силни отбори? 

За какво БФС назначи шефа на съдиите - Виктор Кашай, който получава една торба с пари. Толкова ли отвисоко гледа на нас и футбола ни, че не вижда ли какво се случва с българските клубове в Европа? Нали уж бе взет в централата, защото се ползва с голям авторитет в Съдийската комисия на евроцентралата. С какво доказа, че назначението му е оправдано. А дали не са верни и слуховете, че Коце Гергинов – Машиниста, продължава да кара влака с назначенията в Първа лига, защото на тези над него им е безразлично какво се случва, интересувайки се само от това да запазят постовете и главите си.

Да не забравяме, че ощетяването на Лудогорец и евроучастниците ни удря и всички останали български отбори. Ако "орлите" бяха попаднали в групите на Шампионската лига, всеки един клуб от Първа лига щеше да получи поне по 160 000 евро от Фонд "Солидарност". Клубовете от Втора и Трета лига също щяха да се радват на сериозни средства.

Коментар на Богомил Русев/"Мач Телеграф"

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК