Лудогорец се обърна към ФИФА, за да реши спора за проваления трансфер на бразилеца Паулиньо в клуба през миналото лято. Шампионите претендират за обезщетение от 1 милион бразилски долара, което е максималното за провален трансфер по вина на клуба на нападателя – Пирасикаба, който се състезава в бразилската Серия “А2”, съобщава вестник “Глобо”.

В началото на месец юли бе сключен договор между Лудогорец и Пирасикаба за преотстъпването на Паулиньо под наем. Сделката бе за срок от 1 година, като бразилският клуб трябваше да получи 1,8 бразилски долара. Паулиньо дори прекара една седмица в България, но си тръгна заради проблем с адаптацията.

В момента Лудогорец претендира за обезщетение от 1 милион бразилски долара. Започна съдебна битка между двата клуба, чийто арбитър може да се окаже ФИФА. При връщането на Паулиньо в Бразилия Пирасикаба беше длъжен да заплати 50 хиляди долара за разходите, направени от Лудогорец за престоя и храната на Паулиньо, както и за наемането ан преводач.

Заедно с Паулиньо в Лудогорец трябваше да дойде под наем от Пирасикаба и защитникът Евертон Де. Той обаче отказал да играе в България.