ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Лудогорец приема Нордселанд в решителен мач от група „Н“ на Лигата на конференциите. От този мач до голяма степен зависи участието на двата отбора в турнира и след Нова година. Към момента датският тим е лидер в класирането на групата с 10 точки, следван от „орлите“ и Фенербахче, които са с по девет. Само първите два отбора ще продължат напред.

За разградчани има няколко варианта за изход на двата последни мача в групата, от които ще зависи крайното класиране. Най-сигурната опция е победа над Нодселанд. Ако успее да постигне успех, Лудогорец не само ще продължи напред, но и ще счупи 21-годишен български карък срещу датчани. Точно толкова време родните тимове нямат домакинска победа в евротурнирите над представители на скандинавската държава.

За последно това стори Левски – 4:1 срещу Брьонби през 2002 г. Оттогава българските отбори имат шест домакинства срещу датчани, в които са регистрирани две равенства и четири загуби. Общият баланс на родните представители в евротурнирите срещу съперници от Дания е 10 мача, 3 победи, 2 ремита и 5 поражения, а головата разлика е 11:11.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Лудогорец ще завърши сред първите два отбора, ако победи Нордселанд. Равенство също устройва българския шампион, но при този случай Фенербахче не трябва да печели срещу Спартак (Търнава) в другия мач от групата. Ако „орлите“ и „канарчетата“ загубят, тогава двата отбора ще бъдат с равни точки, а класирането им ще се определи на първо място по голова разлика, след това по брой вкарани голове и т.н.

Лудогорец може да продължи на осминафиналите като победител в групата, ако спечели срещу Нордселанд и Фенербахче не постигне успех срещу Спартак (Търнава) с по-добър резултат. Ако турският тим спечели само с един гол повече от „орлите“, тогава местата на двата отбора ще бъдат определи по общ брой вкарани голове и т.н.

Лудогорец ще достигне до елиминационните плейофи като втори в групата, ако спечели с по-малка разлика от вероятния успех на Фенербахче над Спартак. Тогава отново ще се взимат под внимание отбелязаните голове. „Орлите“ ще завършат втори, ако направят равен, а Фенербахче не спечели. Има и вариант разградчани и „канарчетата“ да загубят своите мачове, като тогава родните шампиони не трябва да допускат загуба с по-голяма разлика от тази на турския тим. Ако Лудогорец загуби с един гол повече от Фенербахче, отново следва да се вземе на първо място отбелязаните голове, а след това останалите показатели.

PFK Ludogorets 1945 RazgradЛУДОГОРЕЦ – НОРДСЕЛАНДFC Nordsjælland

Днес от 19:45 часа по bTV Action
Разград, „Хювефарма Арена“
Съдия: Овидиу Хацеган

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Падт, Витри, Сундберг, Вердон, Сон, Гонсалвеш, Нареси, Пьотровски, Текпетей, Делев, Дуа
Контузени: Недялков, Алмейда, Групер, Хайстер, Слуга
Наказан: Кайо Видал

Нордселанд: Ериксон, Хей, Хансен, Нагало, Фрезе, Расмусен, Тверсков, Свенсон, Виладсен, Шелдеруп, Нигрен
Контузени: няма
Наказан: Диоманде

ДОМАКИНСКИТЕ МАЧОВЕ НА БЪЛГАРСКИ ОТБОРИ СРЕЩУ ДАТЧАНИ
Сезон 1978/79, КЕШ
Локомотив (София) – Одензе 2:1
Сезон 1986/87, КНК
Левски – БК 1903 2:0
Сезон 1998/99, КНК
Левски – ФК Копенхаген 0:2
Сезон 2002/03, Купа на УЕФА
Левски – Брьондби 4:1
Сезон 2015/16, Лига Европа
Берое – Брьондби 0:1
Сезон 2016/17, Лига Европа
Лудогорец – ФК Копенхаген 1:2
Сезон 2018/19, Лига Европа
ЦСКА – ФК Копенхаген 1:2
Сезон 2020/21, Шампионска лига
Лудогорец – Мидтиланд 0:1
Сезон 2021/22, Лига на конференциите
Локомотив (Пловдив) – ФК Копенхаген 1:1
Сезон 2021/22, Лига Европа
Лудогорец – Мидтиланд 0:0
Баланс: 10 мача, 3 български победи, 2 равенства, 5 датски победи, г.р. 11:11

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!