Шампионът Лудогорец ще търси нови попълнения в Испания. Спортният директор и главен скаут на тима от Разград Методи Томанов е заминал за Пиринейския полуостров и ще наблюдава срещи от междинния 39-и кръг в испанската Сегунда дивисион тази седмица. Бившият футболист на ЦСКА ще събере подробна информация за играчи, които ще попаднат в списъка на шампионите за лятната селекция.

Основната цел пред главния скаут на Лудогорец е да небележи нападател, който да замести подписалия с хърватския Риека словенец Роман Безяк.

През зимата българският първенец проявяваше интерес към Мамаду Коне от тима на Сантандер, но трансферът така и не бе осъществен. 23-годишният нападател от Кот д’Ивоар все още е актуален за тима от Разград, след като е реализирал 30 попадения в 91 мача с екипа на Сантандер. Отборът заема 19-о място във временното класиране и е пред изпадане от Сегунда дивисион.

Както е известно, в плановете на Лудогорец влиза и халфът Рубен Рибейро от португалския Жил Висенте. 27-годишният португалец е съгласен да премине в българския тим, но все още нищо не е ясно. Друг вариант за селекцията на шампионите е и крилото Матийо Гомес от гръцкия Керкира.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015