Бразилският гранд Интернасионал (Порту Алегри) се е съгласил да продаде защитника Педро Енрике на Лудогорец, съобщава спортната страница на бразилската версия на „Yahoo”.

Според информацията, „орлите“ ще платят 1 милион долара за 21-годишния централен бранител. Предвидени са и други бонуси, а Интернасионал запазва 20% от собствеността върху правата на играча.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Двата клуба вече са си разменили всички документи по трансфера , която трябва да бъде официално обявена в следващите часове. Сделката е движена от футболния агент Марсело Робалиньо от „Think Ball”.

Педро Енрике от началото на годината беше преотстъпен на чилийския Унион Ла Калера, за който изигра 17 мача и направи една асистенция. През 2021 г. беше под наем в Спорт Ресифе.

В същото време считаният за сигурен трансфер на Нонато от Интернасионал в Лудогорец е пропаднал и той ще остане под наем във Флуминензе до края на годината. Грандът от Порту Алегри е одобрил офертата на „орлите“ от 2 милиона долара, но самият футболист е счел, че предложената му заплата е прекалено ниска.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК