ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Лудогорец води трансферна битка с отбори от Примера дивисион, нидерландската Ередивизи и френската Лига 1 за подписа на десен бек. Новината съобщи италианският журналист Матео Морето на профила си в „Туитър“.

Според неговата публикация, българският шампион проявява интерес към испанеца Гонсало Авила, който по-известен като Пипа. 24-годишният юноша на Еспаньол от миналото лято е част от гръцкия гранд Олимпиакос и до момента е взел в 20 мача на тима във всички турнири.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Италианският журналист твърди, че Пипа попада в интересите още на Елче, АЗ Алкмаар и Троя. С най-големи шансове си счита, че е Елче, тъй като самият футболист иска да се върне в Испания, където освен в Еспаньол е играл и за Химнастик. Десният бек има и два сезона в английския Чемпиъншип, където е носил екипа на Хъдърсфилд.

Гонсало Авила има и мачове за различни национални формации на Испания. Носил е екипа на "червените фурии" във възрастови групи до 19, до 20 и до 21 години.

Както е известно, Лудогорец има свободно място в дясната зона на защитата, след като през миналата седмица беше финализиран трансфера на Сисиньо в бразилския Баия. Шампионите водеха преговори за Алекс Виго от аржентинския гранд Ривър Плейт, но след това Цървена звезда направи по-добра оферта. За момента няма яснота относно бъдещето на 23-годишния Виго.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023