Царско село и Лудогорец завършихa 1:1 в интригуващ мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Срещата се игра при постоянен снеговалеж на стадиона до Околовръстното шосе на София, което затрудни футболистите на Любослав Пенев и Валдас Дамбраускас. 

Резервата Пиерос Сотириу вкара в 77-ата минута, давайки преднина на шампионите, но само секунди след това Мартин Кавдански изравни за тима на Любослав Пенев, разписвайки се с глава за 1:1.

Малко преди края на първото полувреме гол на Лудогорец не бе зачетен заради засада. На повторенията обаче се видя, че при паса на Кирил Десподов Елвис Ману, който се разписа в опразнената врата, е в редовна позиция и логично недоумяваше след решението на съдията Станислав Тодоров.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След равенството шампионите остават на върха с 52 точки, следвани от Локомотив (Пловдив) и ЦСКА (с по 43). Царско село е на осмата позиция с 25 точки. 

Лудогорец можеше рано да поведе в резултата. В 5-ата минута Елвис Ману стреля, след като беше изведен очи в очи с Джони Пласид, но право в тялото на вратаря. Домакините пропуснаха отлична възможност в 28-ата минута. Шут на Димитър Костадинов от границата на наказателното поле срещна крак на съперник и попадна в Емануил Манев, чийто удар обаче мина встрани от вратата на Кахлина. Малко след това Дилан Мартенс получи подаване в наказателното поле на "орлите" и стреля, но за късмет на гостите неточно.

В 37-ата минута Сисиньо напредна отляво и подаде на Кешерю, който опита техничен прехвърлящ удар, но топката срещна напречната греда. 

В 44-ата минута беше най-интересната ситуация преди почивката. Христо Попадийн сгреши, което позволи на Десподов и Ману да се озоват сами срещу Пласид. Българският национал подаде на съотборника си, който вкара в празната врата, но попадението беше отменено след сигнал на страничния съдия, маркирал засада. На повторенията обаче се видя, че такава няма и гостите бяха сериозно ощетени.

След почивката продължаваше да вали сняг, а "орлите" бяха по-дейни. Чак в 77-ата минута Лудогорец най-после успя да поведе. Кипърският нападател Пиерос Сотириу, който влезе на смяна десет минути по-рано, отне топката в центъра на терена и подаде на Каули Оливейра, той продължи към Текпетей отдясно. Ганаецът след това пусна отличен пас за Сотириу, който изпревари Луис Педро пред Пласид и реализира в мрежата му - 0:1.

Радостта на шампионите обаче трая кратко. В 79-ата минута защитникът Мартин Кавдански се разписа с глава, донасяйки точката на Царско село - 1:1.

За Лудогорец това е второ поредно равенство с тима на Любо Пенев в първенството. Припомняме, че в деветия кръг през октомври Царско село отново измъкна точка от "орлите" - 1:1 в Разград. На 3 март пък спориха за Купата на България, когато шампионите спечелиха гостуването от 1/8-финалите с 2:1. 

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 

ЦАРСКО СЕЛО - ЛУДОГОРЕЦ 1:1
0:1 Пиерос Сотириу (77), 1:1 Maртин Кавдански (79)

Най-интересното от мача по минути:
1 - Начало на срещата. Двубоят се играе при снеговалеж.
5  Първи точен удар в мача. Елвис Ману стреля, вратарят на Царско село Джони Пласид спаси.
20 - Обилен снеговалеж на стадиона до Околовръстното шосе в София.
28  Футболистите на Любослав Пенев пропуснаха отлична възможност. Димитър Костадинов успя да отнеме топката от Анисе в половината на Лудогорец, напредна добре и пробва пас вдясно. Подаването обаче бе пресечено, за да попадне топката в Емануил Манев, който стреля, но покрай вратата на Кахлина.
30  Десподов проби отдясно и центрира към Кешерю, който овладя топката на гърди, но от няколко метра не успя да вкара. 
31  Изстрел на Дилан Мертенс, топката прелетя покрай дясната греда на вратата на шампионите.
37  ГРЕДА! "Орлите" бяха близо до откриване на резултата. Сисиньо напредна отляво и подаде на Кешерю в наказателното поле на домакините, голмайсторът опита техничен прехвърлящ удар, но топката срещна напречната греда и излезе в аут. 
44  Oтменен гол за Лудогорец! Шампионите се възползваха от грешка на Попадийн, Десподов и Ману останаха сами срещу Джони Пласид, българският национал пробяга над 30 метра, но вместо да стреля, реши да подава към съотборника си вляво, който вкара в опразнената врата. Асистент-съдията обаче маркира засада и попадението не беше зачетено, въпреки че такава нямаше. ВИЖТЕ СИТУАЦИЯТА!
45+2 - Край на първото полувреме.
------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Доминик Янков е заменен от Бърнард Текпетей.
62  Десподов бе изведен зад отбраната на Царско село, но вратарят на домакините Джони Пласид излезе и със самоотвержен шпагат изчисти пред погледа на нападателя.
65 - Резервата на домакините Карим Роси получи добро подаване и стреля, Кахлина спаси, но след това бе отсъдена засада на Димитър Костадинов.
67  Валдас Дамбраускас пуска Пиерос Сотириу и Каули Оливейра. Заменените са Кешерю и Елвис Ману.
77  ГОЛ! Пиерос Сотириу вкара за Лудогорец! Кипърският нападател отне топката в центъра на терена и подаде на Каули Оливейра, той продължи към Текпетей отдясно, след което ганаецът пусна отличен пас за Сотириу, който изпревари Луис Педро пред Пласид и реализира в мрежата му. 
79
 ГОЛ! Домакините веднага успяха да изравнят - 1:1! Защитникът Мартин Кавдански се разписа с глава след центриране от статично положение в близост до аутлинията, засичайки топката пред Кахлина, след като връхлетя до далечната греда, където бе изпуснат от бранителите в зелено. 
84  Жълт картон за Любослав Пенев за реплика към съдията Станислав Тодоров.
87  Нов пропуск на гостите. Каули Оливейра беше изведен сам на празна врата, но изстрелът му като по чудо бе избит от притичалия Луис Педро.
90+3 - Терзиев засече топката с глава след центриране от корнер, изпрати я над вратата на домакините.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+4 - Край на мача - 1:1.

Царско село
ЦАРСКО СЕЛО: 30.Джони Пласид, 3.Мартин Кавдански , 6.Антонио Георгиев, 14.Христо Попадийн, 17.Реян Даскалов (к), 20.Димитър Костадинов, 21.Емануел Манев, 22.Луис Педро, 25.Дилан Мартенс (90+4  8.Панайотис Лука), 98.Ален Стеванович (57  11.Андерсон Кордейро ), 9.Стефан Христов (57  44.Карим Роси)
Резерви: 1.Михаил Иванов, 7.Лесли Де Са, 8.Панайотис Лука, 10.Лъчезар Балтанов, 11.Андерсон Кордейро, 44.Карим Роси, 93.Иван Бандаловски
Треньор: Любослав Пенев 

Лудогорец
ЛУДОГОРЕЦ: 1.Кристиан Кахлина, 4.Сисиньо, 5.Георги Терзиев, 24.Оливие Вердон, 32.Жосуе Са , 12.Абел Анисе, 7.Алекс Сантана, 64.Доминик Янков (46  37.Бърнард Текпетей ), 10.Елвис Ману (67  95.Каули Оливейра), 11.Кирил Десподов, 28.Клаудиу Кешерю (67  19.Пиерос Сотириу )
Резерви: 23.Пламен Илиев, 18.Светослав Дяков, 19.Пиерос Сотириу, 21.Драгош Григоре, 37.Бърнард Текпетей, 88.Вандесон, 95.Каули Оливейра
Треньор: Валдас Дамбраускас

София, стадион "Арена Царско село"
Съдия: Станислав Тодоров

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение