Треньорът на "Ботев" (Пд) Любослав Пенев си тръгва от клуба със сигурност. По информация на "Меридиан мач" селекционерът на националния ни отбор по футбол ще информира футболистите на днешната тренировка, която е предвидена за 16:30 часа. С него "канарчетата" напуска и екипът му в лицето на помощника Ради Здравков и кондиционния спец Давид Родригес.

Изданието обаче не спира до тук. Прогнозата е, че и президентът Иван Джиджев и изпълнителният директор Тервел Златев ще хвърлят оставки. В допълнение половината отбор е депозирал разтрогване на договорите си. Халфът Абел Анисе вече напусна, след като бе продаден на Лудогорец.

При раздяла с Любо вариантите пред ръководството към момента са два. Единият е Марин Бакалов, който бе назначен за наставник на дубъла. Не такова е желанието обаче на "бултрасите", които искат да видят тандем Костадин Видолов - Петър Пенчев.

Припомняме, Любослав Пенев пое "Ботев" в края на месец май и дори привлече юношеския национал Светослав Дрянов. Няколко дни по-късно обаче дойдоха проблемите с КТБ, което постави на карта сигурното до тогава светло бъдеще на "канарчетата". Строежът на новия "Христо Ботев" дори бе спрян.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка