Румънците в "Ботев" (Пловдив) ще си тръгнат съвсем скоро от клуба и няма да играят през сезона за тима, пишат медиите в северната ни съседка. Освен това Александру Бенга, Александру Куртеан и Сърджан Лукин няма да вземат участие в мача с Либертас тази вечер, тъй като това ще намали значително шансовете им да си намерят хубави отбори. Двубоят в Бургас е от  първия квалификационен кръг на Лига Европа и е с начален час 19:45 часа. 

Тримата ще прекратят договорите си, като още не се съобщава начинът, по който това би трябвало да се случи. Но със сигурност и тримата ще станат свободни агенти и ще се завърнат в родината си без пари.

"Положението тук е доста зле. Никой от румънците няма да играе срещу Либертас тази вечер, защото надеждите за трансфер ще намалеят драстично и няма начин да играем отново в евротурнирите през сезона за друг клуб", сподели Бенга пред "Газета спортурилор".

Двете големи звезди Юнес Хамза и Феребори Доре дори не са картотекирани за мачовете от първия квалификационен кръг в Лига Европа и също вероятно ще бъдат продадени.