Треньорът на Локомотив Пловдив Любослав Пенев изрази задоволство от представянето на неговите футболисти от началото на сезона и увери, че „черно-белите“ са в процес на изграждане на нов отбор с млади играчи. Наставникът на „смърфовете“ даде интервю пред официалния сайт на клуба, в което коментира представянето на „железничарите“ до момента в първенството, селекцията и предстоящия двубой с Черно море.

– Г-н Пенев, изминаха вече първите четири кръга от сезон 2024/2025. Каква е вашата оценка за представянето на отбора в изминалите срещи?
– Отчитам представянето за много добро. Играхме със силни съперници, които се борят за челните места, 4 сериозни двубоя за нас, отборът израства с всеки изминал мач. С оглед представянето ни в тези срещи искам да дам една положителна информация за нашия тим от последния двубой. Спечелихме в Стара Загора срещу Берое – един труден съперник за „черно-белите“. Като домакин за последен път Локомотив побеждава Берое март месец 2022 година – преди две години и половина. Като гост не е печелил под Аязмото от октомври 2021 година. Почти три години. За първи път от 2010 година Локомотив не допуска гол в Стара Загора.

– Доволен ли сте от адаптацията на новите попълнения?
– Да, доволен съм от адаптацията на новите футболисти, но и не само от тях. Доволен съм от представянето на целия отбор в тренировъчния процес. За тях това е един период на адаптация към новите изисквания на новото ръководство и начало за поемане на повече отговорност. Ние в момента изграждаме нов отбор, защото през миналия сезон напуснаха основни футболисти като Динко Хоркаш, Матеус да Силва, Евандро, Георги Минчев, Джовани, Бабакар Дион. Това е половин отбор. Изграждаме нов отбор, като ние сме един от най-младите тимове в Първа лига, с футболисти, които тепърва ще показват най-доброто от себе си.

– Да очакват ли феновете на тима още попълнения в следващите седмици?
– Надявам се, че да. Наблюдаваме футболисти на три поста.

– Предстои домакински мач с Черно море. Какви са очакванията ви за този сблъсък
– Гостува ни вицешампионът от миналия сезон. Отбор, който години наред работи с един и същи треньор, с изграден стил на игра, запазиха си и целия състав. Не е случайно, че резултатите на Черно море, начело с Илиан Илиев, са налице.

– Отскоро сте в клуба, но имате ли вече някакви наблюдения върху втория отбор, както и школата?
-Да, имаме наблюдения. В момента с първия отбор тренира вратарят Даниел Амбарцумян – перспективен млад страж. Разполагаме и с Мартин Хайдаров, който започна да получава своите първи минути в представителния отбор на Локомотив Пловдив. Ще продължим да следим изявите и на другите състезатели от дублиращия отбор и школата на клуба.

– За завършек: Да се обърнете към феновете на Локомотив?
– Тяхната положителна енергия и нагласа ще бъде само в помощ на този млад отбор, който градим. Разчитаме на тяхната подкрепа във всеки един двубой – у дома или при гостуване, както беше до този момент! Тази подкрепа е най-важната за всеки един футболист и за отбора като цяло!