Треньорът на Литекс Любо Пенев даде пресконференция преди дербито с “Левски”. Двубоят от 26-ия кръг на “А” група е в неделя от 21:00 часа на стадион “Георги Аспарухов”.

“Отборът ни играе добре и като домакин, и като гост, така че очаквам да продължим добрата серия. Мога да говоря единствено за двата мача, които съм водил Литекс като треньор срещу “Левски” – за първенството и за Купата на България. Това бяха стойностни двубои. Мисля, че утре отново ще се получи добър мач. Това са отбори и футболисти, които имат доста натрупан опит и не мисля, че ще се получи нещо, което никой не желае. Е, може да има сблъсъци, но те ще са в рамките на допустимото”, каза Любо Пенев.

“Винаги се готвим конкретно за мача, който предстои. За предишния ни мач, който изиграхме с “Левски”, имахме само 2-3 дни за подготовка. Но те ни бяха достатъчни. Остават ни общо 5 мача. След срещата с “Левски” ще мислим за останалите четири”, допълни наставникът.

“Неведнъж съм казвал и сега пак ще повторя – ние имаме добри и кадърни съдии, когато са концентрирани и искат да са безпристрастни по време на един такъв двубой, като “Левски” – Литекс. А и плюс това, тези съдии които идват от чужбина, не са силни в собствените си страни. Защото силните съдии си ги пазят за тяхното първенство, а на нас ни изпращат посредствен рефер. А и прочетох доста неща за съдията утре (б.р – холандецът Петер Винк), които предполагам, че са истина. Свързани с неговото представяне в тяхното първенство, така че...”, отговори Любо Пенев на въпрос за холандския съдия, който ще свири мача утре.

„Ние не се притесняваме да играем като гости, където и да е. Играем добре! Утре ще играем на хубав терен, ще има доста публика, предполагам. Затова казвам – очаквам интересен, добър двубой с много голове. Двата отбора играят атакуващ футбол, вкарват много голове”, коментира Пенев.

Пенев бе категоричен, че неговият тим не е бил уплашен през първото полувреме на полуфинала за Купата на България срещу ЦСКА: „Нямаше стъписване! Просто имаше малко неизпълнение на някои тактически указания. Видяхте, че през второто полувреме коригирахме някои неща, които бяха казани на разбора и играта потръгна. Така че нямаме никакви притеснения. Литекс е отбор, който иска да става шампион и в никакъв случай не трябва да се притеснява, че гостува, че ще има много или малко публика, че ще го освиркват”, завърши треньорът./БЛИЦ