Селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев сподели, че той и момчетата му в момента изобщо не мислят за бараж, а изцяло са се концентрирали към предстоящото утре от 21:15 часа домакинство на Чехия. Както е известно, "трикольорите" трябва да победят поне с 3 гола разлика, за да запазят и минималните шансове за достигането до заветната цел - участие на баражите за класиране на Световното в Бразилия през 2014 година. Пенев сподели, че дори очаква помощ и от Господ.

"В момента не мислим за бараж, а да се представим добре. Целта е да играем както трябва и задължително да спечелим мача. Ако нещата се получат, добре. Божа работа е дали ще отидем на бараж. Сега мислим само и единствено за утрешния мач", каза Пенев на официалната си пресконференция преди срещата с чехите.

"Искаме да завършим тези квалификации по най-добрия начин. Настроението е перфектно. За мен настроението е много положително. Това, че не можахме да вземем това, за което отидохме в Армения, ОК, яд ме е, но не значи, че настроението е минорно. Момчетата са професионалисти и трябва да забравят предишния мач и да мислят само за утрешния", продължи селекционерът на България.

"Нашата група е най-трудната от всички в зона Европа. Утре ние ще се борим да запазим второто място, което сме си заслужили. Ако не се класираме, ще сме си виновни сами. В мачовете дотук, ако бяхме реализирали по-голям процент от създадените голови положения, щяхме да сме първи в момента. В нашата група няма отбор, който да ни е надиграл, нещо повече - във всичките си мачове до момента ние бяхме по-опасният отбор. За това второ място никой не ни е помогнал, а и аз не искам да ни помагат другите. Заслугите са си само наши. Възможно е да вкараме три гола срещу Чехия. Вижда се, че създаваме много положения, но за съжаление не успяваме да реализираме голяма част от тях", каза Пенев.

"В никакъв случай няма да играем хазартно и безотговорно. Ще си играем нашия футбол със стил, характер и тактическа дисциплина. Ясно е, че ще рискуваме малко повече, но аз съм треньор и си нося моята отговорност", добави спецът.

"Няма футболисти, които да не са готови за мача. Всички тренират добре, винаги са нащрек, независимо дали ще са титуляри, резерви или ще отпаднат от групата. Напълно съм готов със заместници на наказаните Николай Бодуров и Светослав Дяков. Съставът ми за утре е абсолютно изчистен", каза още Пенев.

15 октомври 2013 година
21:15 часа
 България - Чехия БНТ1
21:15 часа Дания - Малта
21:45 часа, Италия - Армения

КЛАСИРАНЕ 
ОТБОР М П Р З
ГР
ТОЧКИ
1.Италия 9 6 3 0 17 7 21
2.България 9 3 4 2 14 8 13
3.Дания 9 3 4 2 11 12 13
4.Чехия 9 3 3 3 12 9 12
5.Армения 9 4 0 5 10 11 12
 6.Малта 9 1 0 8 5 22 3