"Тази пауза ни се отрази добре, отсъстваха осем човека, другите тренираха. Отборът е готов. Има време до мача с Черно море, две тренировки”, заяви старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев на пресконференция в Борисовата градина.

„Оценявам, че за седем дни имаме три важни мача – с Черно море веднъж и два пъти с Лудогорец. Групата ни не е много широка. Работим всеки ден и съм доволен от момчетата, справят се отлично. Не всеки ще вземе участие в тези мачове, разбира се. Поради много причини решението за състава ще бъде взето преди самите двубои.

Иван Турицов пропуска заради картони срещата утре. Познавам Черно море, мачът сега ще бъде различен в сравнение с този във Варна. Темата за съдията ме кара да се концентрирам върху три варианта:

Първият е, че може би пак ще иска да е герой, както беше в предния мач с Черно море.

Вторият вариант е да осакати отбора с картони за двубоите ни с Лудогорец.

Третият вариант е наистина да са му обърнали внимание, че не се е представил на необходимото ниво за "А" група, и да покаже безпристрастност например. Но това е най-малко вероятно да се случи. Това са си мои мисли, логически.

Защо се разделих с Томас Нойберт? Аз защо се разделих?! Питайте клуба, аз съм старши треньор, спираме дотук”, отсече Любо.

Очаквате от мен да направя анализ на националния отбор ли? Медали няма да си слагам, но под мое ръководство имаше по 30 000 зрители на стадиона. За три години нещата се случиха и се случи една много сериозна работа за нивото на играчите, които имаме. Създаде се една много добра група, прекрасни взаимоотношения, но централата реши да се разделим.

Доста съм изненадан, че се радваме на тези две точки на националите, радваме се на играта, с която сме спечелили тези две точки, чух доста коментари. Мисля, че сме гледали различни мачове, така излиза, така излиза. Трябва да сме реалисти. Тръгваме за Пловдив, а пътят да е през Перник - така не става.

Що се отнася до селекцията в ЦСКА - не е тайна, че наблюдаваме различни футболисти от България и от чужбина", завърши Пенев.
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019