Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев остана крайно разочарован от терена на стадион „Брандиуел”, където утре ще се игра мача реванш от третия предварителен кръг на турнира за Лига Европа между Дери Сити и ЦСКА.

„Изненадан съм от терена на Дери. Не виждам защо този терен да бъде лицензиран, а нашия на „Българска армия” - не. Снимайте го и го покажете на всички тези, които се интересуват от футбол, не само от ЦСКА. Вижте състоянието му. Този терен има денивелация от 7-8 метра.

Каквото за нас, такова и за тях, но те все пак са свикнали на този терен. В момента футболистите ми извършват катерене. Това не се вписваше в моята програма, а го правихме по време на подготовката. Извън рамките на шегата не го приемам за нормално и съм доста изненадан. За пръв път виждам такова нещо. Доста време съм професионален и съм играл на много терени, но такова нещо за пръв път виждам”, каза Любо Пенев след официалната тренировка на ЦСКА в градчето Лондондери.

„Този терен дава едно сериозно предимство на домакинския отбор. Както и в случая, ако играем на изкуствен терен. Трябват ти няколко тренировки, за да се адаптираш. Тук веднага си задавам въпросът, защо нашият стадион не е лицензиран, а тази крива поляна е лицензирана? За мен това тук е една крива поляна, само че са я очертали, сложили са малко пейки и това е. Това не е нормално състояние на футболен терен от Лига Европа. Не знам дали това ще повлияе на играта ни, но е редно да играем в едни нормални условия. Поне терена да е равен.”

„Колкото до състава, мисля че е ясен, но нека да изчакаме края на тренировката. Давид Силва се оплака от болки в коляното. Според него те се засилват. На първо място е здравето на футболиста все пак. Който е готов на 100% влиза и тренира. Не е изключено да започна с двама нападатели утре, но нека не го коментираме сега. Не е окончателно решена тактическата схема на игра”, допълни Любо.
„Ще направим една двустранна игра точно в тази част на терена - наклонената и ще сменя двата отбора, за да видим как се усещат”, завърши Пенев./БЛИЦ